Hvem blandt os kan ikke huske den ekstraordinære smag af kun bagt hjemmelavet brød uden gær?

Men desværre ikke hver husmor bager brød, fordi de ikke ønsker at bryde med surdej. Faktisk er bagning af brød på surdej ret simpelt.

usyrede хлеб

Evig surdej til lækre usyrede brød

Denne mulighed er den nemmeste. Men resultatet er ikke værre. For at forberede starteren behøver du kun to ingredienser – vand og mel i lige store mængder (ca. 300 g hver)..

Forberedelsen foregår i flere faser:

 • 1: bland 100 g mel og vand. Bland grundigt og dækk den resulterende masse med tekstiler (håndklæde). Det er bedst at forlade beholderen med den fremtidige surdej på et varmt sted, hvor det ikke bliver synligt. Bobler skal periodisk dannes (massen vil gærme), derfor et par gange om dagen er det nødvendigt at nærme og blande massen;
 • 2. På den anden dag tilsættes endnu 100 g mel og vand, rør omslaget med et håndklæde og lad det gå en anden dag;
 • 3: massen skal vokse i størrelse og bestå af bobler. Foder sidste gang og vend tilbage til et varmt sted.

Når vi sidste gang fodrer surdejen, er det vigtigt at fange det øjeblik, hvor det vil fordoble i volumen. Dette vil betyde, at det er den stærkeste i denne periode og kan opdeles i to dele..

Man kan bruges til at lave et gærfrit brød, det andet – sætte i køleskabet (helst opbevares i en krukke med et plastik låg med huller).

Den evige surdej kaldes, fordi den kan fodres fra køleskabet og bages utroligt velsmagende hjemmelavede brød igen..

Usyret surdej på kefir til hjemmelavet brød

Kefir – et af de populære produkter, der bruges til at skabe surdej.
surdej для хлеба без дрожжей

Det første skridt i forberedelsen af ​​en sådan opskrift er forberedelsen af ​​yoghurt. Tag 150 g og lad det stå i tre dage. I løbet af denne tid forekommer den naturlige proces med at separere vanddelen fra mejeribasen..

Det andet trin: Tilsæt mel. Rug anvendes normalt (ca. 50 g). Forstyrre grundigt: Konsistensen skal ligner ikke meget tyk creme. Dæk blandingen med et håndklæde, gasbind eller andet tekstilprodukt og lad det gå en dag..

Den tredje fase: Tilsæt mere mel. Vi gør det med øje, indtil konsistensen ligner dej til pandekager. Når vi dækker og efter et par timer vil den vokse aktivt i volumen, og den kan bruges til bagning..

Hop kegler som hovedelementet i surdej

Ikke mindre velsmagende og duftende gærfrit brød opnås ved høstens gæring. Til forberedelsen skal følgende komponenter være nødvendige:

 • En halv liter vand;
 • 3 skedes humle;
 • Mel (fortrinsvis rug);
 • Ca. 1 tsk honning eller sukker.

Først skal du forberede humle. For at gøre dette skal du tage en beholder (en lille gryde) og hælde vand derinde. Vi bringer det til kogepunkt, reducerer ilden og tilføjer humle der.

Det er nødvendigt, at han drak på en lille ild i en kvart time. Efter denne tid skal du fjerne den fra varmen, lad den køle af og derefter tilsæt sukker eller honning.

Efter honning / sukker tilsættes mel. Sørg for, at konsistensen ikke var tykkere end cremefløde og afsæt på et varmt sted, hvor der ikke er nogen udkast til omkring en dag..

Næste dag skal massen være to eller tre gange større..

Den positive side af denne metode er, at starteren kan opbevares i meget lang tid. For at gøre dette er det nok at sætte det i køleskabet, og når det er nødvendigt at brænde noget for at fodre det.

Andre populære surdej opskrifter til usyret brød

Der er andre opskrifter til fremstilling af surdej. Det er dog værd at bemærke, at det var hoppekegler, der er blevet anvendt som hovedbestanddel siden oldtiden, og der er mange gode opskrifter baseret på dem..

Raisin surdej opskrift

For at skabe har vi brug for:

 • Rosiner (ca. 10 ting);
 • Glas vand;
 • 125-150 g mel (fortrinsvis rug).

Tørrede rosiner lægges i en skål og hæld vand. Dæk beholderen med en serviet eller et håndklæde og lad dem være i tre dage på et varmt sted. Sørg for, at der ikke er udkast.

suge изюм

Efter den tildelte tid ved hjælp af gasbind, filtrerer vi vandet i en flaske med en kapacitet på en og en halv liter, hvorefter vi tilsætter mel og blander godt. Dæk det med et håndklæde (serviet / gasbind) og lad det gå i et par dage..

tilføje воды

Efter denne tid skal massen være i boblerne (begynder at fermentere) og være flere gange større i volumen.

bør получиться консистенция сметаны

Massen kan opbevares i lang tid. Det er nok at fodre hende om en gang hver 48 timer. Hvis du holder en færdig gæring, er det for første gang (3-4 dage) optimalt at tilføje 100 g vand og mel..

surdej можно использовать

Rice Sourdough

Det er nødvendigt at forberede:

 • Ris – 100 g;
 • 1,5 kopper varmt kogt vand
 • Sukker – 30 g;
 • Mel (kan være hvede) – 7 spiseskefulde.

Den første fase: Vi tager vores ris og fylder den med et glas varmt kogt vand. Rør lidt og tilsæt 10 g sukker, sæt derefter køligt og rør ikke i tre dage.
usyrede хлеб

Anden fase: Efter 60 timer filtrerer vi og tilsæt 3 spiseskefulde mel, 10 g sukker og bland alt grundigt. Efterhånden skal massen begynde at fermentere og danne bobler. Så snart denne proces starter, skal du tilføje en anden skefuld mel og det resterende vand..

Den tredje fase: vi venter på en anden dag, hvorefter vi hælder det resterende mel og sukker.

Denne opskrift på surdej kan bruges ikke kun til bagning af brød, men også til boller, pandekager og tærter. Den del af starteren, som forblev ubrugt, kan opbevares i køleskabet.

Tips og anbefalinger til fremstilling af gær uden gær

Hvis du læser opskrifterne, kan du forstå, at tilberedningen af ​​surdej er ikke den superkomplicerede proces, som det var tidligere troet. For at resultatet altid skal være det bedste, er det vigtigt at følge nogle anbefalinger:

 1. Evig surdej kan fremstilles på ethvert mel: uanset om det er hvede, hele eller rug. Og det mest interessante er, at det er ligegyldigt, hvilken slags brød der skal bages (dvs. du kan bage hvedebrød med rugsurdeg og vice versa);
 2. For at resultatet altid skal lykkes, er det nødvendigt at overvåge køkkenets renlighed på det sted, hvor du forlader produkterne, der skal gæres. Mold kan let fremstå i massen, så pas nøje på pladsens renlighed;
 3. Det er bedst at arrangere lidt surdej ventilation: For at gøre dette skal du bare dække det med en ikke meget tyk klud (gasbind er fint), eller hvis du holder det i en glasburk, lav et par huller i låget. Men sørg for, at strømmen af ​​frisk luft ikke er for stor – ellers vil massen begynde at bære ud;
 4. Solens direkte stråler er skadelige. De vil forhindre dannelsen af ​​de nødvendige mælkesyrebakterier;
 5. Hvis du holder starteren i køleskabet, skal du holde den ved stuetemperatur i mindst halv dag inden du bruger den. Derefter kan den fodres og først efter en halv dag at bruge;
 6. Den klassiske top dressing består af samme mængde mel og vand. Det er også nødvendigt at observere andelen af ​​massen af ​​gærfri ferment, som er tilgængelig og vægten af ​​top dressing: de skal være de samme.

Tilberedning af gærfrit brød på surdejbrødsmager

Overfladen af ​​forskellige udstyr i hver husmores køkken på mange måder gør livet lettere. Moderne brødmaskiner giver dig mulighed for at bage yderst velsmagende brød.

Simpelt brød uden gær i brødmager med “evig” surdej

Hovedbestanddelene er:

 

 • Sourdough – ca. 6-7 spsk;
 • Mel – omkring tre briller;
 • Glas vand;
 • Vegetabilsk olie – to spiseskefulde;
 • Salt – et par teskefulde;
 • Sukker – et par spiseskeder.

I det sigtede mel tilsættes sukker, salt, 2 spsk. skeer af vegetabilsk olie og bland meget omhyggeligt. Derefter fortsættes til tilsætningen af ​​den færdige starter.
brødet домашний

Bland og tilsæt lidt glas vand. Det er nødvendigt at ælte dejen, så den er unstuck fra hænderne. Derefter lader vi ham hvile og klatre op..

Denne proces kan tage anderledes tid, fordi det afhænger af mange faktorer. Nogle mennesker anbefaler at ælte dejen om aftenen og efterlade det natten over. Om morgenen, fortsæt direkte til bagning..

Hvis du hurtigt skal bage usyret brød, kan du bruge et vandbad. Så er resultatet garanteret i et par timer..

I brødmageren er alle disse processer forenklet. Nogle modeller selvstændigt og ælte dejen og vente til den stiger.

Hvis du bruger en brødmager, skal du lægge alle ingredienserne og sætte bagningsprogrammet og vægt omkring 900 g.

Rye usyret brød med evig surdej brød maker

Du skal lagre følgende komponenter:

 • Vand – ca. 300 g;
 • Sukker – et par spisesked;
 • Salt – en teskefuld;
 • Pulveriseret mælk – 1,5 spsk;
 • Vegetabilsk olie – 1,5 skeer;
 • Mel – et par briller;
 • Allspice – 1 tsk;
 • Spidskommen – 1 spsk. ske;
 • surdej.

Forbered brødmageren og læg alle ingredienserne i skålen. Ud over opskriften tager vi hensyn til anbefalingerne til lægning i henhold til din enheds anvisninger..

Dernæst skal du vælge et program til bagning af ruggærbrød. I kolonnen “vægt” sæt 0,9 kg.

Hvis det er muligt at vælge skorpe stegning, vælg den gennemsnitlige.

usyrede хлеб
Lær at bage lækre brød hjemme i ovnen, det er meget smagere end den købte..

Læs om bagning af usyret brød i en brødmager og bemærk nogle opskrifter.

Du er måske interesseret i at finde ud af en interessant opskrift på hjemmelavet hjemmelavet hvedebrød, læs det her..

Usyret brød uden gær

Hjemmelavet brød er mange gange bedre end butikken, selvom du koger det uden surdejen.

At bage brød uden først at skabe surdej har vi brug for:

 • Tørret mælk er omkring en tredjedel af et glas;
 • Hvede mel – 1 kg;
 • Soda – 1,5 tsk uden dias
 • Vegetabilsk olie – 100 g;
 • Kefir eller ryazhenka – to briller;
 • Jordkoriander, stjerneanis, citronsyre, kanel – en halv teskefuld hver;
 • Et par teskefulde salt
 • To spiseskefulde sukker.

Først og fremmest tager vi beholderen (skål) og blander i melet med sodavand, tør mælk. Det er også nødvendigt at forberede en anden skål, hvor kefir blandes med sukker, salt, citronsyre, kanel, stjerneanis og koriander.

Efter den anden blanding er jævnt blandet, tilsæt den til melet (den første skål) og start æltning.

Den resulterende dej lægges på den øverste gryde i ovnen og bages ved lav effekt i cirka et par timer..

Forbereder brød til nogen af ​​disse opskrifter, er det usandsynligt, at du vil købe den sædvanlige butik. Desuden er usyret brød bedre absorberet af kroppen, det er ikke i stand til at forårsage skade på tarmfloraen og føre til forskellige lidelser.