Madlavning er kunsten at lave mad, hvilket kræver smykkens nøjagtighed i forholdet mellem ingredienser. Det endelige resultat afhænger af, hvor præcist de nødvendige produkter til en bestemt skål er taget. At klare denne opgave let nemt ved hjælp af køkken skalaer.

et glas муки

Men hvad nu hvis de ikke er til stede? I køkkenerne hos vores bedstemødre og mødre var der ingen vægte, men de vidste, hvordan man laver lækre retter og bages smagede tærter. For dem var måleenhederne glas, bord og teskefulde.

Svaret på spørgsmålet, hvor meget mel vejer, som passer ind i disse improviserede målere, vil hjælpe med at måle den nødvendige vægt uden en skala for en ny pizza eller kageopskrift, samt konvertere mængden af ​​dej per tærte fra en opskrift fra min mors madlavningbog i gram..

Hvor mange gram mel i et glas: facetteret og andre typer

Oftest måles bulkprodukter med en vægt på mere end 100 g i opskrifter med briller. Og det er beregnet til disse formål at bruge den berømte skabelse af billedhuggeren Vera Mukhina – facetteret. Det kaldes også “stalinistisk” eller “sovjetisk”..

De er af to typer: med en rand på toppen, hvor lederen hældte te på toget, så kaldes de også tebutikker og uden en kant. Ud over tilstedeværelsen af ​​fælgen varierer disse fartøjer også i deres volumener. Volumenet af te er 250 ml, og den sædvanlige facetterede – 200 ml.

130 g mel placeres i en 200 ml beholder og 160 g i et terum indeholdende 250 ml væske..

Men hvis der ikke var sådanne retter i køkkenet, kan du bruge andre eller endda en teacup til målinger. For eksempel er der en 300 ml kop. Ved simple matematiske beregninger, der bruger de kendte proportioner af volumenet af en facetteret beholder (250 ml) og vægten af ​​mel (160 g), der er anbragt i den, kan du beregne produktets masse, som kan måles ved hjælp af 300 * 160/250 = 190 g.

Denne beregningsmetode kan anvendes til enhver kop eller et andet fartøj, der er til rådighed ved hånden, hvis deres volumen er nøjagtigt kendt..

Borsch готовOpskrift på borsch med rødbeder – lær hvordan man laver den ægte ukrainske nationalret.

Hvis yoghurt forbliver i køleskabet, er det tid til at lave lækre pandekager – opskriften fra billedet er her.

Utroligt lækker tynd pizza dej opskrift med en række fyldstoffer.

Hvor mange gram mel i teskefulde og spiseskefulde

En anden foranstaltning, der ofte bruges i masserecept er bord- og teskefulde..

Før måling af deres produkter skal det bemærkes, at spisestuen er 18 ml og te – 5 ml.

Det er også vigtigt at huske på, at et fint pulveriseret produkt ikke smuldrer fra dette bestik, såsom sukker, men danner en høj, hvis højde kan nå 5-6 cm. Derfor kan en anden ske i en spisesked afhænge af tilgængeligheden af ​​en sådan høj. mængden af ​​mel:

 • uden en høj skal denne vægt være 20 g;
 • ske med en lille højde på 2-3 cm svarende til den der danner sukker på en ske – 25 g;
 • med en større høj – 30 g.

I en teskefuld med en haj vil passe 10 g mel, men afhængig af højdenes størrelse kan massen variere fra 9 til 12 g.

Vejen tilbage

At kende vægten, som er optaget af mængden af ​​et facetteret glas, en spiseskefuld og en teskefuld, kan løse det omvendte problem med, hvordan man omsætter massen i gram til briller. At vide, at 130 g kornprodukt kan måles med facetteret korn, viser det sig at beregne:

 • 200 g er ca. 1,5 kopper;
 • 250 g er 2 briller uden 1 hl;
 • 300 g er 2 glas og 2 bord. l. ingen dias
 • 400 g er 3 glas og 1 h. L .;
 • 500 g er 4 glas uden 1 bord. l. ingen dias.

Vi beregner vægten afhængigt af typen og typen af ​​mel

Bagning bruger ofte forskellige typer og kvaliteter af mel. På grund af det faktum, at de har forskellige tætheder, har mængden af ​​produkt, som passer i samme skib, en anden vægt..

Så vil 200 ml hvedemel af højeste kvalitet veje 130 g, og den samme beholder med det første kornprodukt – 140 g, det vil sige jo lavere kvalitet jo tungere vægt.

Foruden hvedemel anvendes rug, majs, kartoffel og fuldkorn til madlavning. I en 200 ml facetteret beholder placeres følgende masse af hver af dem:

 • rug – 105 g;
 • majs – 130 g;
 • kartoffel – 150 g;
 • smuldret – 140 g.

Sådan vejes mel: finesser

Vægning af faste stoffer ved hjælp af en måling af volumen er forbundet med visse fejl. Typisk er denne forskel ca. 10 g, men ignorering af visse regler kan betydeligt øge fejlen.

For at forhindre dette i at ske:

 1. Før måling af det krævede antal gram mel er det nødvendigt at sive det, fordi det pakkede og sigtede produkt af lige vægt vil tage et andet volumen;
 2. I et fartøj skal melet hældes i små portioner og under ingen omstændigheder skubbes. Dette vil medvirke til at undgå dannelsen af ​​luftrummer på væggene og få et mere præcist resultat;
 3. Det kan ligesom enhver anden substans ikke tampes. Dette kan betydeligt ændre læsningerne;
 4. Bulkstoffer hældes i et glas med et dias, men så skal det omhyggeligt skæres af med en kniv;
 5. Til målinger er det bedre at altid bruge de samme redskaber. Dette vil tillade selv uden skalaer at måle den samme mængde mel og ikke forkæle bagningen..

Uden at have en køkkenskala og et måleglas med en skala af vægten af ​​forskellige stoffer, kan du også måle den ønskede mængde af produktet ved hjælp af de tilgængelige beholdere. Selvfølgelig vil den fejl, der vil være til stede, være mere signifikant. Det kan kun kaldes kritisk til det molekylære køkken, hvor foranstaltningen er nanopartikler, så selv en ny kageopskrift kan testes ved at måle ingredienserne med et glas eller skeer.