lækker овсяная кашаErnæringseksperter har længe bevist, at den mest sunde morgenmad er havregryn.

Det helbreder kroppen som helhed, har en foryngende virkning og påvirker også den forventede levetid.

Havregryn er ret nærende i sin sammensætning, fordi den indeholder mange planteafledte proteiner samt komplekse kulhydrater, som er en enorm energikilde til menneskekroppen..

Havregryn: vitaminer, mineraler, næringsstoffer

havregrød богата витаминамиIngen tvivler på sundhedsfordelene ved havregryn, men af ​​en eller anden grund har ikke alle travlt med at tilføje det til deres kost..

Til gengæld forhindrer regelmæssig brug af denne vidunderlige grød dannelsen af ​​blodpropper, sænker kolesterolet, forbedrer hukommelses- og tankeprocesser og har generelt en positiv effekt på tilstanden af ​​det kardiovaskulære system.

Havregryn er en uundværlig kilde til vitaminer og mineraler.

Det kan forbedre humør og tone og har også en anti-stress-effekt – det skyldes tilstedeværelsen af ​​vitamin B6 i den..

Havregryn indeholder også vitamin A, caroten, riboflavin, tocopherol og thiamin.

K-vitamin, der er indeholdt i flager, forhindrer osteoporose, forbedrer blodkoagulation, bidrager til nyrernes normale funktion..

Biotin påvirker den overordnede styrkelse af kroppen og forbedrer trivsel..

Denne grød anvendes med succes i sports ernæring, fordi den hjælper med at opbygge muskel og kontrol vægt..

Havregryn – en fremragende antioxidant, der giver skønhed til huden, negle, hår, samt forlængelse af ungdommen.

En del havregryn om morgenen til beboere i store byer med dårlig økologi vil hjælpe med at fjerne salte af tungmetaller og skadelige toksiner fra kroppen..

Det er også kendt, at havregryn sænker surhedsgraden af ​​mavesaft, normaliserer skjoldbruskkirtlen og leveren, hjælper med at fjerne kolitis, fordøjelsesbesvær og forstoppelse..

Der er næppe andre lignende produkter, der har så mange nyttige egenskaber til næsten alle kroppens systemer..

Havregryn på vandet – vi redder alle vitaminerne

Madlavning овсянку на водеErnæringseksperter anbefaler at starte dagen med en del havregryn på vandet, fordi denne madlavning er yderst nyttig til mave og tarm..

Grød som omhylder maven med en film, hvilket i høj grad letter fordøjelsen.

Selv knust i flager, havregryn helt rense tarmene, fungere som en slags “børste” for at fjerne akkumulerede “snavs”.

Slim, der dannes, når du laver grød på vandet, et glimrende værktøj til behandling af mavesår og duodenalsår.

Regelmæssigt forbrug af havregryn kogt i vand om morgenen hjælper næsten helt med at eliminere problemer med mave-tarmkanalen..

Havregryn er også en af ​​de bedste retter, når man genvinder en alvorlig sygdom, fordi en plade af denne grød indeholder en fjerdedel af det daglige indtag af fiber..

En tør flager i mængden af ​​tre fjerde briller dækker fuldstændigt den daglige krops behov for fiber..

hjælpsom свойства грушиJeg anbefaler at læse om de positive egenskaber og kontraindikationer af pære. Velsmagende frugt til sund spisning.

Brombær er også en meget nyttig bær, hvis du ser din kost. Detaljer om de nyttige egenskaber i denne artikel. Glem ikke at læse kontraindikationerne..

Tilberedning af havregryn på vandet er meget simpelt:

  • Har brug for at tage tre fjerdedele kop havregryn og to glas vand.
  • Kog vand, hæld grusene og kog over lav varme, omrør lejlighedsvis, så til sidst, hvis det ønskes, tilsæt salt og tilsæt et par spiseskefulde smør.
  • Friske eller frosne bær, frugter, samt honning og nødder tilsættes før servering, vil ikke kun gøre parret mere nyttigt, men også dekorere det.

Bedste valg til en sund morgenmad

havregrød каша на завтрак по утрамMange mennesker vil normalt ikke spise om morgenen, men en sund krop er bare nødvendig for at få energi før frokost, så havregryn er perfekt til at starte dagen.

Derudover indeholder havregryn den rigtige mængde protein og er en nem mad – dette er dets fordel i forhold til sandwich..

Selvom efter havregryn du bestemmer dig for at spise noget mere tæt, bliver denne mad absorberet af kroppen meget bedre..

Og havremelens evne til at normalisere metabolisme gør det nyttigt for folk, der er overvægtige.

Obligatorisk optagelse af havregryn om morgenen i kosten af ​​mennesker, der lider af sygdomme i mave og tarmene, vil bidrage væsentligt til at forbedre deres tilstand.

Derudover er denne grød ret budget i pris, elementær i madlavning og meget velsmagende.

Kog grød med mælk

havregrød на молоке высококалорийнаIkke alle kan lide kogt havregryn, selvom det er meget sundt..

For at forbedre smagen af ​​korn er det bedre at lave mad med mælk.

Men vi skal huske på, at kaloriindholdet i en sådan grød er stor nok – over 110 kcal pr. 100 gram.

Måske er det til gavn for dem, der ønsker at blive bedre og gå i vægt, såvel som tynde børn.

Og hvis du af en eller anden grund ikke kan spise grød på vand, så kan kalorieindholdet i mælkegrød reduceres ved at fortynde mælken med vand og reducere mængden af ​​sukker og smør betydeligt.

Tilberedning af havregryn med mælk er ikke svært.

Fra produkterne skal 6 spiseskefulde havregryn, to eller tre teskefulde sukker, vand, mælk.

Det er nødvendigt at hælde grisen i panden, hæld koldt vand over vandet for at dække halvdelen af ​​grillerne, koge og reducere varmen, kog i ca. tre minutter, indtil vandet absorberes i grisen, og tilsæt derefter mælk, så grøden ikke brænder. Kog indtil det er parat i nogle minutter, omrør lejlighedsvis..

I slutningen kan du tilføje smør og noget sukker for at forbedre smagen..

Selv en relativt høj kalori havregryn i mælk, spist til morgenmad, vil være gavnlig, fordi det vil oplade din krop med energi i mindst en halv dag.

Fyldt ind, 2 minutter og klar!

Kashi быстрого приготовленияModerne liv går i gang, folk forsøger at gøre alt hurtigt, så der var masser af produkter, der kan koges meget hurtigt, herunder grød.

Deres valg er varieret, og madlavning tager et minimum af tid..

Men fordelene ved instant havregryn er meget mindre end i havregryn.

De giver ikke positiv energi om morgenen og mister deres evne til at regulere kroppens metabolisme..

Dette skyldes, at for hurtig madding knuses havregryn til maksimum og fordampet, så disse poretter absorberes af kroppen meget hurtigt, hvilket gør dem relateret til skadelige, ubrugelige kulhydrater..

Kort sagt, der er mætning, men der er ingen brug.

Slutproduktet af nedbrydningen af ​​sådan grød er sukker, hvoraf et overskud skader bukspyttkjertlen og fører til diabetes..

Og hvis du spiser sådanne korn med det formål at tabe sig – skaden er indlysende, fordi sådant sukker i sidste ende bliver til fedt.

Hvad kan skade fra produktet

negativ воздействие овсяной кашиOmsorg for sund mad og arbejde hårdt på havregryn flere gange om dagen, skal du huske at sund mad bør varieres..

Havregryn i urimelige mængder bidrager til ophobningen af ​​fytinsyre, som er fyldt med udgangen fra kroppen af ​​gavnlige enzymer.

Fytinsyre forhindrer absorption af calcium, så nødvendigt for kroppen.

I nogle alvorlige sygdomme er havregryn generelt forbudt, da patienter ikke fuldstændigt nedbryder proteiner afledt af korn..

På grund af dette er der i kroppen en overtrædelse af processerne for absorption af proteiner og kulhydrater såvel som metaboliske processer.

For at få havregryn til gavn, skal du vælge kun naturprodukt..

Det er tilrådeligt at give præferencer til hvedefiskgrød, og selv om det vil tage meget mere tid at forberede det, vil der være meget mere udbytte af sådan grød..

Hvis det er rimeligt at vælge den rigtige havregryn, vil dette produkt tage sig af dit helbred..

Noisettes с рисом в духовке. Вкусный рецептKødboller med ris i ovnen vil være en god middag. Ikke så sundt som grød, selvfølgelig, men mere lækker.!

Du kan også lave ægte ukrainsk borscht. Opskriften er her: https://notefood.ru/retsepty-blyud/supy/kak-prigotovit-ukrainskiy-borsh.html

Meget velsmagende skål – broccoli. Det er sikkert og velsmagende og nyttigt. Hvordan man laver mad kan du lære af denne artikel. Jeg anbefaler broccoli i dej.

Det er også værd at huske de imaginære fordele ved instant havregryngrød, der ikke kræver madlavning..

En række kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer og sødemidler vil ikke kun give nogen fordel, men vil skade kroppen væsentligt..

Uanset hvilke næringsstoffer der kaldes, og i hvilke mængder de er i havregryn, er det kun i din egen magt at teste fordelene ved havregryn på dig selv, du skal bare give det det vigtigste sted i din daglige kost.!

Video dessert

Interessante fakta om grød fra programmet Morgen Rusland.