Gennemgang af en vegetarisk kost til en sund krop

Med hensyn til en vegetarisk kost bliver behandlingen af ​​en “kost” som en livsstil særligt relevant..

Fordelene ved plantefødevarer og dets rolle i at tabe sig og stabilisere resultater er enstemmigt anerkendt af alle ernæringseksperter i verden..

Men sammen med dette kræver en fuldstændig afvisning af fødevarer af animalsk oprindelse en særlig omhu ved udarbejdelsen af ​​en diæt for at mætte kroppen med alle de nødvendige elementer og samtidig sikre vægttab.

sæt овощей

Vegetarisme, som et ernæringsmæssigt program, daterer sig tilbage til dybden af ​​århundreder og var tilsyneladende stammer fra Indien som led i en filosofisk og religiøs doktrin..

I den moderne forstand indebærer denne vej afvisning af absorption af fødevarer af animalsk oprindelse..

Afhængigt af graden af ​​alvorligheden af ​​den fulgte fødevareplan er der flere typer af denne tilgang til ernæring generelt..

Så lakto-vegetarisme giver mulighed for forbrug af mælk og mejeriprodukter, og Ovoso giver mulighed for æg i kosten, men indebærer fjernelse af mejeriprodukter mv..

Essensen af ​​metoder til at tabe sig

Kernen i vegetarisme er at opgive kødprodukter og erstatte dem med vegetabilsk mad..

I sig selv garanterer overgangen til vegetariske produkter ikke vægttab.

Effektiviteten af ​​en diæt baseret på dette princip afhænger hovedsageligt af menuens kalorieindhold og sammensætning..

Med den rigtige tilgang kan strømforsyningen være ret afbalanceret, men den kan følges i lang tid..

Selvom kortsigtede planteprogrammer også er fælles, som giver dig mulighed for at miste komfortabelt et par ekstra pund..

Når man skifter fra en traditionel blended menu til en vegetarisk madplan, er det ekstremt vigtigt at ændre kosten gradvist..

Kroppen har brug for tid til at tilpasse sig den nye mad, derfor er det nødvendigt at reducere andelen af ​​animalske produkter inden for 10-14 dage.

Det er vigtigt at huske på, at denne teknik er kontraindiceret til børn, unge og gravide..

Grundlæggende principper

effekt сыроедения на фигуру

 1. Proteinrig mad af animalsk oprindelse skal erstattes fuldt ud af grøntsager. Proteinindholdet er højt i mejeriprodukter, æg, nødder, bælgfrugter, blomkål, fisk. De bør præsenteres i kosten i tilstrækkelige mængder..
 2. Sød bør udelukkes. På trods af at vegetarismen selv ikke forbyder inddragelse af slik i menuen, skal folk, der ønsker at tabe sig, gøre det, ellers vil programmets effektivitet blive betydeligt lavere..
 3. Det daglige volumen af ​​fødevarer skal fordeles optimalt. Fortrinsvis fraktioneret eller i det mindste god ernæring. Samtidig bør tyngre fødevarer indtages i første halvdel af dagen..
 4. Væske skal strømme i tilstrækkeligt volumen, ca. 1,5-2 liter pr. Dag. Derudover skal du lære at drikke ordentligt. En kop urte eller et glas vand, der er langsomt beruset i små sladder, kan erstatte snacks og hjælpe roligt om aftenen og sætte det op for en nats søvn..
 5. Det er vigtigt at kontrollere serveringsstørrelsen. Den udbredte stigning i andelen af ​​mad for at få nok vegetabilsk protein er uacceptabelt og fører ikke kun til vægttab, men kan også få det til at rekrutteres, når man skifter til en vegetarisk madplan..
 6. Det er nødvendigt at spore kalorieindholdet og den kvalitative sammensætning af skålen, idet man undgår for højt kalorieindhold og fedtholdige fødevarer. Den daglige kaloriindtagelse i en vegetarisk kost til vægttab bør ikke overstige 1500 kcal per dag.
 7. Det er vigtigt at vælge den rigtige måde at lave mad på – optimalt dampende, bagning og støv med en lille mængde olie. Brug af non-stick køkkengrej vil reducere olieforbruget..

Daglige kostprodukter

Der skal laves en menu med vegetariske kostvaner fra de anbefalede produkter (afhængigt af typen af ​​vegetarisk praktiseret, listen kan undergå ændringer).

I basissagen indeholder listen over godkendte produkter:

 • vegetabilske olier;
 • mælk og mejeriprodukter (det er bedre at foretrække produkter med reduceret fedtindhold);
 • korn (boghvede, byg, ris, havregryn, byg);
 • nødder;
 • æg;
 • svampe;
 • Makaroni fra mel af faste kvaliteter af grovslibning;
 • frugter, bælgfrugter, bær, urter, grøntsager;
 • sojabønner.
Chop off пшеничныеAlmindelig klid kan hjælpe med at sige farvel til de ekstra pund, der forhindrer dig i at leve på denne måde. Vælg hvad du bedst kan lide! Accept af klid til vægttab: opskrifter og anmeldelser.

Slankning i japansk er ved at få fart i de lykkelige mennesker, der har formået at tabe sig ved at følge denne teknik. Lær mere her..

Korrekt koge grøntsager i en langsom komfur kan læres ved at læse artiklen på vores hjemmeside. Nærende og lette måltider til dig!

Principper for menu formation

 1. Det er nødvendigt at kontrollere brugen af ​​såkaldte “tunge” produkter – ost, bananer, meloner, svampe, yoghurt, bælgplanter. De bør forbruges ikke mere end to gange om ugen til morgenmad og frokost..
 2. Brug salatdressing, brug olivenolie og citronsaft. Selvom du udøver den mælk-vegetariske kost, bør du ikke fylde salaterne med creme eller creme.
 3. Brød og bageriprodukter på vægttidspunktet bør erstattes med kostbrød.
 4. Grøntsager og frugter i deres rå form kan spises uden begrænsninger, men konserves bør minimeres..
 5. Alkohol er acceptabel i moderation. Præference bør gives uden kalorieindhold tør og halvtørret vin. Øl og søde alkohol med lav alkohol bør undgås..
 6. Højkaloriefrugter skal skifte med mejeriprodukter ved at vælge en ting om dagen..
 7. Porridger er en kilde til komplekse kulhydrater og giver i lang tid en følelse af mæthed, mens de er ret tung mad, så de anbefales at bruge til morgenmad eller frokost.
 8. Til middag er det bedre at vælge friske eller dampede grøntsager, et lille stykke ost med et diætbrød eller kiks. Om aftenen bør du undgå mad, som stimulerer appetitten eller irriterer slimhinden i maven og fremkalder en følelse af sult..
 9. Friske friske frugtsaft samt søde frugter med indhold af højt kalorieindhold (druer, cantaloupe, banan, mango) kan kun gives indtil to om eftermiddagen.
En vegetabilsk kost kan kun være effektiv til at tabe sig, hvis der i tillæg til at skifte til urteprodukter tages hensyn til de øvrige principper for sund kost..

Med hensyn til balancen og indflydelsen på sundheden kan det bemærkes, at en vegetarisk kost er meget forskelligartet og kan være både et middel til overvægt og en sundhedskilde og årsagen til en række sygdomme og proteinmangel i kroppen.

Det afhænger helt af den valgte kost og efter anbefalinger fra eksperter..

Og nu vil vi lytte til en nutritionists mening:

Vegan kost vurderinger

Vegetabilske menuen er ikke egnet til alle, så meninger er opdelt:

For mig personligt var kosten vanskelig og ikke helt klar. Og resultaterne er ikke bedre end med den sædvanlige beregning af kalorier. Ja, og med sultens følelse, kæmper hele tiden. Jeg fandt ingen særlige fordele..

Lydia, 30 år gammel

Jeg blev vegetar for 5 år siden og slet ikke fordi jeg ønskede at tabe sig. Men hvad er interessant, jeg er ikke det, der ikke tabte, jeg fik 5 kg. De formåede kun at dumpe dem efter justering af madlavningsmetoderne – i mit hus var der altid stegepander, ikke kasseroller. Jeg tror, ​​det er også roden til det onde, i mængden af ​​smør, hvorpå du stegter kartofler og en omelet. Så snart jeg begyndte at lave mad og bage begyndte vægten at gå væk og nu vejer jeg 13 kg mindre end da jeg blev vegetar, og på en eller anden måde gik det ubemærket.

Vilena, 28 år gammel

Den næste video viser en videoanmeldelse:

Loading...