Når en kvinde bliver en ung mor, begynder hele livet at dreje rundt om en lille klump, der bringer lykken til huset med dets udseende. Og jeg ønsker, at barnets udviklingstid skal gå glat, uden sygdomme.

Derfor bør en ung mor forstå, at udviklingen af ​​hendes baby i den første måned af hans liv afhænger af den ernæring han får..

speciel питание кормящей мамы

Og da ernæringen er direkte relateret til moderens ernæring, er det nødvendigt at henvende sig ansvarligt til at vælge din menu fra de første minutter af barnets liv..

Ernæringspleje mor – garantien for den nyfødte

Når en baby er født, er den første ting, den smager, moderens råmælk, som vil blive tildelt de første 2-3 dage. Det fungerer som et mellemstadium på vejen til fodring barnet med mælk og er den vigtigste kilde til at opnå alle de nødvendige elementer til videre udvikling..

Den harmoniske udvikling af den nyfødte skyldes i høj grad kvaliteten af ​​modermælk, der forbruges. Derfor er sammensætningen af ​​mælk meget vigtig og afhænger af valget af kvalitetsprodukter og nødvendige produkter..

Mælken hos en sygeplejerske indeholder protein, fedt, sukker, salt, vitaminer, og alt dette opfylder de tilsvarende behov hos barnet. Det indeholder også nogle hormoner, beskyttelseslegemer og enzymer, der er nødvendige for, at den nyfødte skal behandle mad..

Derfor skal en ung mor overholde principperne om korrekt ernæring for at sikre barnets sunde udvikling..

Det rigtige valg af produkter til en sygeplejerske

Udvælgelsen af ​​produkter til ammende mødre skal udføres under hensyntagen til kroppens behov og fuldstændig levering af næringsstoffer. Hun skal spise frisk og økologisk mad..

For at babyen får den nødvendige mængde nyttige stoffer, er det nødvendigt at bruge alle hovedtyper af produkter:

 • Kød, fjerkræ, fisk;
 • Brød, korn; udvalg продуктов на первое время после родов
 • Frugt og grøntsager;
 • mælk;
 • Hytteost og mejeriprodukter;
 • ost;
 • Vegetabilsk olie, fløde, oliven;
 • æg.

Men du bør følge reglen om den “gyldne middel”. Fødevarer bør ikke misbruges, der er alt, men lidt efter lidt.

Nye produkter introduceres i en ung moders kost med stor omhu. Det anbefales at holde en oversigt over hvornår og hvilket produkt der blev indgivet, så det ved første tegn på allergi hos en baby udelukkes fra din kost..

Ved fødslen har barnets fordøjelsessystem næsten ingen enzymer til at absorbere mælk. Det modtager alle de nødvendige stoffer for at forbedre fordøjelsen med modermælk..

Og da mælk er den eneste type produkt, som en nyfødt baby modtager, skal mødre overvåge kvaliteten og nytteværdien af ​​deres ernæring..

Der er spædbørn, der reagerer hårdt på forandringen af ​​nye produkter, der anvendes af mor. Deres udseende i en ammende moders kost bør startes med forsigtighed..

Det anbefales at introducere op til tre nye produkter om ugen, en om 2-3 dage. Brug dem bedre før frokost, så du bedre kan spore barnets reaktion.

Hvis processen er vellykket, er barnet ikke bekymret for allergier eller kolik, så kan du begynde at komme ind i næste produkt..

Glem ikke om den kumulative allergi, som ikke er umiddelbart synlig, men med tiden manifesterer den konstante tilstedeværelse af allergenet i kosten. Derfor er det bedre at udelukke allergifremkaldende produkter i den første måned. Disse omfatter:

 • alkohol; forbudt продукты для кормящей матери
 • Stekt og krydret mad;
 • Stærk kaffe, kakao;
 • Halvfabrikata;
 • Citrusfrugter;
 • Konfektureprodukter;
 • bagning;
 • Røde bær;
 • Yoghurt indeholdende farvestoffer;
 • honning;
 • Helmælk;
 • Stale, substandard produkter.

Selv indtrængen af ​​mælk i store mængder kan føre til allergiske reaktioner, og vedtagelsen af ​​fuldmælk er specielt kontraindiceret. Derfor er det bedre at erstatte det med fermenterede mejeriprodukter..

En interessant samtale om sygeplejerskenes ernæring i den første måned kan ses i videohistorien nedenfor:

Klemme som en stimulering af laktation

Mange faktorer påvirker den korrekte dannelse af laktation. En af dem er morens korrekte udtryk for mælk..

I øjeblikket pumpes efter hver fodring ikke længere anbefales, bør det gøres i visse situationer:

 1. I de første 3-5 dage, når mælken ankommer, og barnet endnu ikke er i stand til at forbruge et sådant volumen, anbefales det at dekantere for at undgå stagnation i brystet. Dette skal ske mindst tre gange om dagen, indtil kroppen selv begynder at regulere mængden af ​​mælk produceret i overensstemmelse med barnets behov
 2. Hvis barnet er født svagt og endnu ikke kan tage brystet. Til amning er ikke overtrådt, anbefales det at dekantere, indtil barnet er fuldt restaureret, indtil han begynder at fodre sig selv;
 3. Hvis moderen tog medicin og på det tidspunkt stoppede med at fodre, så for at opretholde amning er det nødvendigt med konstant pumpning;
 4. Hvis en situation opstår, når moderens fælles ophold med barnet er umuligt, så er det i denne periode også nødvendigt at udtrykke.

højre питьеSelv for regulering af amning kræver ordentlig drikemåde. Ved amning oplever kvinder ofte hyppig tørst..

Derfor er det nødvendigt at kontrollere drikregimet og drikke ca. 2-2,5 liter væske om dagen. Mælkeproduktion vil bidrage til mere varm drikke..

Varm urtete, compote, lavet af tørret frugt. Der er specielle urtete, der understøtter amning, men det er bedre at bruge dem efter høring af en læge..

Og selvfølgelig vil hyppig vedhæftning af barnet til brystet regulere den krævede mængde mælk i brystet og virke som en naturlig naturlig måde at øge amning. Det er nødvendigt at fodre barnet efter sin efterspørgsel og anvende skiftevis til et bryst og derefter til et andet.

Måltider for den første uge efter levering

Det vigtigste er, at fodring af en sygeplejerske ung mor ikke skal ligne en diæt. Næsten i alle lande i verden er der ingen begrænsninger i mad til fodringskvinderne.

Hvis barnet ikke har nogen tydelige tegn på allergi, tilskrives ingen særlige kostvaner moms. Kun i landene i Indien og Kina, hvis køkken er meget skarpt, anbefales det at pleje kvinder begrænser krydderi forbrug.

Det vigtigste krav er friske og højkvalitetsprodukter. Absolut i alle lande i verden anbefales det at stoppe eller begrænse alkoholindtagelse og rygning helt op til maksimum..

Men i de første syv dage efter fødslen er det ikke nødvendigt at eksperimentere. Barnet tilpasser sig til omverdenen, tilpasser sig forarbejdning af mad og dets indre organer.

Derfor bør mad være forsigtig med barnets mave-tarmkanal, ingen allergifremkaldende mad, stegt, sur, krydret, røget. Sørg for at drikke masser af varme, hvis mængde kan reduceres lidt med 3-4 dage, når mælken kommer, for ikke at provokere brystbelastning.

Men i de første 7 dage med fodring af barnet er der stadig brug for en streng kost. På samme tid har brug for sådanne produkter:

 1. Mager kød, dampet eller kogt
 2. Forskellige typer korn, undtagen manna. Kog grød på vandet, uden sukker og salt. Risgrød kan rette barnet, så det bør introduceres med forsigtighed;
 3. Grøntsager, termisk behandlet, eliminering af røde sorter;
 4. Vegetabilske supper;
 5. Mejeriprodukter.
Hytteost начинка для блиновPandekager er enkle kager, men det er ikke for ingenting, at de er så populære. Faktum er, at pandekager er universelle, fordi de kan være med nogen påfyldning. Lad os dvæle på ostemassen. Fyldning fra cottage cheese til pandekager: opskrifter at vælge imellem. Kog med sjælen!

Denne artikel præsenterer opskrifter til naturlig yoghurt til yoghurt maker. Meget vigtigt for normal fordøjelse..

Normalt er unge mødre meget forsigtige med at spise deres slik. Men galette cookies bliver behandlet roligt. Tjek hans hjem madlavning opskrifter her..

Prøvemands menu i den første uge efter fødslen:

 • 1. morgenmad: grød, kogt i vand, uden salt og sukker, med et stykke smør. Svag te;
 • 2. morgenmad: naturlig yoghurt uden tilsætningsstoffer, sort brød sandwich, smør, ost;
 • Frokost: Grøntsagssuppe, Mos kartofler på vandet, et stykke magert kogt kød, Kompot af tørrede frugter;
 • Safe,: fedtfattig cottage cheese med creme fraiche, tørret frugtgelé;
 • Middag: grød med grøntsager, urtete.

Hvis du ønsker det, kan du få et glas kefir med et skæl før sengetid..

Her er en anden interessant video om en sygeplejerske ernæring efter fødslen:

Listen over produkter, som en kvinde har brug for i den første måned af amning

Tabellen nedenfor hjælper dig med at læse denne liste:

produkter arter Tilberedningsmetode
kød Oksekød, kanin, kalkun Kogt, stuvet, varmebehandlet i ca. to timer.
fisk Lavfedt marine fisk: torsk, aborre, pollock Kogt eller dampet.
korn Hvede, boghvede, ris, havre, semolina Kogt på vand, uden salt og sukker. Munk introduceres med forsigtighed på grund af tilstedeværelsen af ​​gluten i det, som kan forårsage allergiske reaktioner hos et barn.
Mælk og sur mælk Mælk, kefir, fedtfattig hytteost, sur mælk Forbrugt uden sukker. Måske madlavning ostekage i ovnen.
Olien Creamy, solsikke, oliven Det tilsættes til grøntsager, poretter.
æg Kylling, vagtler Kylling bruges med forsigtighed på grund af mulige allergiske reaktioner på protein.
grøntsager Enhver grøntsag, undgår sorter af rødt Stewed med vand, med tilsætning af olivenolie eller solsikkeolie. Kan dampes. Brug røde sorter, såsom rødbeder, med forsigtighed og overvåg barnets reaktion.
frugt Ekskluder citrus og eksotisk Tøm ikke tom mave
brød Eliminer bagning Begræns indtagelse af meget frisk brød
pasta Durumpasta Pasta med grøntsager eller kogt kød
drikke Vand, tørret frugtkompote, svag te Undgå eller minimere kaffeindtag..

En lakterende kvinde i den første måned af hendes afkom bør spise mad ofte og i små portioner. Når der fodres, er mange kalorier tabt, så for deres genopfyldning skal den unge mor spise mere end normalt.

Prøve menighedspleje mor i 2-4 uger:

 • 1. morgenmad: grød kogt med mælk, svag sort te, forældet brød, ost;
 • 2. morgenmad: cottage cheese, med sukker, frugt;
 • Frokost: suppe, kogt på den anden kød bouillon, kartoffelmos eller grøntsager, kogt kød, tørret frugtkompot;
 • Frokost: yoghurt eller kefir med cookies;
 • Middag: dampede grøntsager med kogt eller bagt fisk, te.

ration для новоиспеченной мамочки

Snacks af tørret frugt, nødder, undtagen jordnødder. I den første måned bør du kategorisk afvise forskellige konfektureprodukter, fordi der i deres produktion sædvanligvis anvendes smagsstoffer og farvestoffer, som barnet ikke har brug for noget og kan påvirke hans velvære dårligt og forårsage kolik eller provokerende allergier.

Således er fødslen af ​​sygeplejersken i den første måned et vigtigt stadium i babyens udviklingsperiode. Korrekt og højkvalitetsvalg af produkter til en ammende lægger grunden til barnets helbred..

Kontrolleret drikkegruppe fremmer ordentlig laktation..

Når du har ordentligt organiseret din menu, kan du være sikker på, at barnet får alle de stoffer, han har brug for at udvikle sig og vil vokse op en sund og stærk baby..

Endelig besluttede vi at vedhæfte en video, hvor det faktiske spørgsmål om effekten af ​​ammende morens ernæring på barnets kolik blev rejst..

Dr. Komarovsky svarer: