Frysning blomkål og broccoli til vinter derhjemme

Efteråret er kommet, hvilket betyder, at det er tid til at høste frugt og grøntsager til fremtiden. De fleste husmødre ved, hvordan man forbereder almindelig hvidkål, men hvad man skal gøre med farve?

broccoli и цветная капуста

Hvis du ikke vil marinere eller bevare den, så den bedste måde at holde alle vitaminerne på. Men hvordan man fryser blomkålen til vinteren? Nu vil vi fortælle alt i detaljer.

Hvordan man vælger blomkål

Hvis du vælger denne grøntsag på markedet eller i butikken, skal du først være opmærksom på blomsterne selv. De bør passe tæt på hinanden, være stærke og hvide (hvis det er hvidkål).

På blomsterne bør der ikke være pletter og mangler. Desuden skal bladene også være ensartede i farve og robuste. Et hoved af kål med pletter, med gulede eller mørkede blade til frysning, bør ikke tages.

uddannelse

Så den korrekte kål er valgt, nu er det stadig at forberede den til frysning. Der kræves ikke særlig tidskrævende handling..

 • Grundigt mit hoved ud;
 • Sug det i en saltopløsning (et par spiseskefulde salt pr. Liter vand). Proceduren vil tillade at flyde til overfladen, selv de mindste insekter, der gemte sig inde;
 • Skyl med køligt vand
 • Vi sorterer på blomsterstand af den nødvendige størrelse.

Måder at fryse om vinteren

hvordan выбрать цветную капустуFør du sender en grøntsag i fryseren, bør du bestemme, hvad den skal bruges til..

 • Til supper er det bedst at opdele hovedet i små blomster;
 • Mellemstykker er bedst til grøntsagsgryder;
 • Til stegning i brødkrummer eller dampning er store blomster optimalt..

Kål til frysning kan både være rå og blancheret. Sidstnævnte vil spare mindre vitaminer, men vil bevare sin smag og tekstur. Rå det samme kan blive sort, blive sløv og ikke velsmagende. Du skal blanchere kålen som denne: Hæld vand i en gryde og tilsæt lidt citronsaft eller citronsyre. Brød vandet og kog kål i 3 minutter i en kogende væske. Derefter blomstrer nedsænket i isvand i et par minutter. Derefter tørres grundigt.

Nu bestemmer vi metoden for frysning af blomkål til vinter derhjemme. Der er tre af dem:

 1. Fryse dele i de rigtige beholdere;
 2. Tørfrys uden retter;
 3. Frysning af færdigvarer halvfabrikata;

Den første metode er egnet, hvis formen af ​​blomsterne ikke er særlig vigtig. På denne måde kan du fryse små blomsterstande til suppe eller gryder. Vi sætter dem i den krævede kapacitet. Det kan være en plastik eller glasbakke, en pakke..

hvordan морозить капустуVi sætter blomsterstanden tæt og forsøger at holde så lidt luft som muligt indeni. Nu fjerner vi kålbeholdere i fryseren, først i fryseskabet og derefter ind i opbevaringsrummet.

Tørrefrysning vil holde formen af ​​blomsterne, hvilket er vigtigt, for eksempel ved stegning. Denne metode er enkel – Forbered først blomsterblomsterne på et stort bord eller skål..

Det er nødvendigt at gøre, at stykkerne ikke rører hinanden. Sæt grøntsagerne i fryseprocessen og vent. Så snart blomsterne er frosne, hæld dem i en pose og opbevar dem til opbevaring..

Fryser halvfabrikata sparer tid, når du laver middag eller frokost. Hakket kål er fx hakket ved hjælp af en blender og tilføjer grøntsager om ønsket til halvkogt.

Du kan tilføje en lille kylling eller kød bouillon. Vi fryser. Så snart det er nødvendigt, fjern beholderen og afslut indholdet i bogstaveligt 10 minutter – og creme suppen er klar!

En anden måde – blancheret kål, opdelt i blomsterstand, dyppet i et æg, derefter i brødkrummer. Lad knopperne tørre grundigt i luft i et par timer. Derefter fryses tør metode. Dette tilberedning kan straks steges eller bages..

kak-zamorozit-kapustu-brokkoli-na-klynge-9Hvad kan koges fra blomkål? Du kan ikke engang forestille dig, hvor mange retter du skal spise fra denne usædvanlige grøntsag.

Blomkål i smør – læs et udvalg af opskrifter.

Lær en interessant opskrift på syltede blomkål.

Frys broccoli til vinteren

En anden yderst velsmagende og sund grøntsag er broccoli. Sådan tilberedes broccolikål til vinteren?

Så først og fremmest skal du vælge et kvalitetsvejshoved uden skader og pletter. Til frysning er det bedre at tage frisk broccoli, som blev plukket i løbet af dagen..

Vask forsigtigt grøntsagen og blød den i saltvand. Under denne procedure vil små insekter og snavs flyde til overfladen..

salt раствор

Opdel hovedet i den ønskede størrelse af blomsterstand. Hvad angår broccoli specifikt, er det bedst at fryse det i små knopper og små portioner. Jo hurtigere det vil fryse, jo mindre vitaminer det vil tabe, og det bliver bedre lagret..

at opdele соцветие

Broccoli, i modsætning til farve, blancher nødvendigvis. Uden denne procedure vil kål tabe farve og smag i 100 procent af tilfældene. Blancheringsmetoden er allerede beskrevet ovenfor, men der er nogle subtiliteter. Så snart vandet begynder at varme op, tilsæt is til det. I ekstreme tilfælde tilsættes isvand fra hanen. Hvis du ignorerer dette trin, løber broccoli risikoen for at blive en grød i fryseren.

blancher

Nu vælger vi metoden til frysning – i tanken, tør eller frysning af halvfabrikata. Af den måde er kartoffelmos af disse to typer af kål ideel til fodringsstart.

frosne брокколи

Sådan opbevares frosne blomkål og broccoli

Hvis du bruger poser ved frysning, skal du fjerne det meste af luften fra dem. Det ville være ideelt at bruge en speciel enhed, som vi fjerner ved at skabe et vakuum i posen. I dette tilfælde lagres grøntsagerne meget længere..

Vælg en stram taske med et lås. Det er bedre ikke at tage tynde madposer – de kan rive eller springe over kuldens duft. I dette tilfælde vil alle andre produkter erhverve en karakteristisk lugt..

Temperaturen spiller også en vigtig rolle. Ved -18 grader kan du opbevare grøntsager i op til et år. Temperatur – 12 grader vil hjælpe lager blomkål og broccoli i seks måneder. Men temperaturen minus 6 grader lange grøntsager sparer ikke – en maksimal periode i måneden.

Sådan afrimning af grøntsager

For at få skålen til at se smuk ud, skal du vide et par finesser. Frosne blomkål tøses ikke før madlavning. Det er nok at sætte det i kogende vand og kog indtil det er mørt. Hvis det er nødvendigt at stege eller bage, skal det optønes ved stuetemperatur. Brug ikke mikrobølgeovnen til at afrimme. Dette vil ødelægge de resterende vitaminer, og udseendet vil påvirke negativt..

Broccoli behøver ikke afrimning, det er bedst at begynde at lave den rigtige skål med det samme..

Frosne Kål og Broccoli Opskrifter

Krydret stegt blomkål med hvidløgssauce

kål в сухарях

 • Blomkål – 500 gram;
 • Sure creme – 200 gram;
 • æg;
 • rasp;
 • To fed hvidløg og urter til smag.

Tilberedte kålruller i æg og brødkrummer. Steg i en pande indtil gyldenbrun. Forbered nu saucen – sur creme blandet med hakket hvidløg. Tilsæt lidt salt og krydderurter til smag. Giv bryg og server..

Bages med cremet broccoli og blomkål sauce

bagt овощи

 • Blomkål og broccoli – 500 gram;
 • Creme 20 procent – et glas;
 • Ristet ost – 100 gram;
 • Smør – 40 gram;
 • Salt og krydderier efter smag.

I en ildfast skål sættes kål, salt og peber til smag. Madlavning cremefyld – bland creme med ost. Tilsæt smør, salt og krydderier til blandingen. Hæld grøntsagerne over saucen og bages i ovnen, indtil den er gyldenbrun ovenpå..

Kål suppe

suppe puree

Denne ret er meget let at forberede, især hvis kålen blev frosset, allerede blancheret og hakket. I dette tilfælde skal blandingen koges, indtil den er fuldt kogt, tilsættes salt og krydderier og igen sættes i en blender. Til denne skål kan du indsende rugkager. Denne ret er egnet til diætmad..

Hvis du vil lave en mere raffineret og tilfredsstillende skål, skal du tilsætte svampe og fløde til blandingen. Kogte kogte kogte broccoli og blomkål. På dette tidspunkt steges svampene (helst svampe) med løg i smør. Så snart alle saften fordamper, tilsæt fløde til blandingen og stuv lidt. Bland derefter svampemassen med kål og visp i en blender. Du kan også servere croutoner med ost eller rug kiks til denne suppe..

Vegetabilsk gryderet

vegetabilsk рагу

 • Blomkål – 300 gram;
 • Broccoli – 200 gram;
 • Bulgarsk peber – 1 stk;
 • Løg – 1 stykke;
 • Gulerødder – 1 stykke;
 • Små courgetter;
 • Hvidløg – en fed
 • 2 spiseskefulde tomater.

Stek løg og gulerod i en støbt gryde eller en langsom komfur. Sæt de tærte kartofler, fyld med vand til halvt, salt, peber og luk tæt. Vi bringer kartoflerne til halvkogte. Tilføj nu bulgarsk peber, skåret i store terninger, broccoli, blomkål, tomatpuré og gryderet, indtil de er fuldt kogte. Bulgarisk peber bør knase lidt. Så snart stewen er klar, tilsæt hakket hvidløg og lad den brygge i 10 minutter..

En sådan gryderet kan laves i ovnen. For at gøre dette, stuv alle grøntsagerne til halv klar, og skift dem derefter til en ildfast form, olieret. Stænk med revet ost eller hæld fløde på toppen. Bages til klar.

gryderet

gryderet

 • Kogt broccoli – 300 gram;
 • Kogt blomkål – 300 gram;
 • Lille løg;
 • Lille gulerod;
 • Et glas fløde 20 procent;
 • 2 æg;
 • 100 gram revet ost.

Gryden kan laves af både broccoli og blomkål. Du kan forbinde dem. Kogte grøntsager skåret i små stykker. Tilsæt løg, gulerødder og fold ind i formularen. Forbered blandingen til hælde – bland cremen med slagne æg. Gnid ost, tilsæt salt og peber. Fyld grøntsager og bages til det er færdigt..

Vi håber, at vores råd vil hjælpe dig med at fryse blomkål og broccoli hjemme for vinteren. Sådan høstning af grøntsager vil hjælpe med at forberede en stor mængde lækre retter om vinteren..

Loading...