Fordele og skade på græskarolie til kroppen

græskar масло, что это?Græskarolie med en behagelig lugt og en meget intens smag har altid været et elitfødevareprodukt med en høj koncentration af sunde stoffer..

Som du ved, begyndte dette produkt at blive brugt i middelalderen, da det blev betragtet som et helbredende stof, blev købt kun på apoteker og havde en fabelagtig pris..

Det var da, at folk kaldte denne olie “sort guld”, fordi prisen på en flaske på ca. 200 gram var lig med prisen på en massiv diamantring, og den var “sort”, fordi den ikke var raffineret, den har en meget mørk skygge..

For første gang blev produktionen af ​​græskarolie startet i Østrig, og efter et stykke tid blev det begyndt at blive produceret i andre lande – hovedsageligt i Tyskland, Rumænien og Rusland..

I dag er det også værd at bruge relativt mange penge i sammenligning med andre olier, der præsenteres for stort forbrug..

Hvordan man får græskar frø olie?

Et sådant usædvanligt naturligt produkt opnås fra udvalgte græskarfrø ved koldpressning..

Det er ikke overraskende, at græskarfrøolie er dyrt – det tager jo højst tre kilo frø af høj kvalitet fra et stort antal græskar til at producere en liter produkt..

Derudover er produktionsteknologier ret specifikke på grund af strukturelle egenskaber ved råmaterialer..

Selvfølgelig kan græskarfrøolie også fås hjemme, men det er en meget besværlig proces, og det vil tage op til tre kilo råmateriale for at producere en liter..

Produktegenskaber

Overvej en række funktioner, der er bemærkelsesværdige græskar frø olie:

  • en bred vifte af applikationer (i dag anvendes denne olie til behandling, kosmetologi, madlavning, både i husstanden og på produktionsniveauet);

 

  • høj koncentration af smagsegenskaber i en lille mængde af produktet (i tilberedningen af ​​retter anvendes den kun i nogle få dråber, nøjagtig de samme doser anvendes til fremstilling af kosmetik og under behandling);

 

 • græskarolie er ikke egnet til temperaturopvarmning (ved opvarmning forsvinder alle nyttige egenskaber, i madlavning kan der være en særlig smag og lugt).

Det er bemærkelsesværdigt, at de funktioner, der er forbundet med græskarolie, ikke forringer dets værdier, og kendskabet til sådanne nuancer vil betydeligt øge effektiviteten af ​​dens anvendelse..

Samtidig kan det ikke understreges, at køb af dette produkt er ret rationelt, da en flaske helt sikkert vil vare længe..

Sammensætning og kalorieindhold

hvad включает в себя тыквенное масло

Olie omfatter:

 • linolsyre, ca. 50 procent;
 • oliesyre, ca. 30 procent;
 • stearinsyre, ca. 5 procent;
 • palmitinsyre, omkring 10 procent.

Derudover er pektiner, phospholipider, vitaminer C, P, PP, A, B1, B2, magnesium, carotenoider, zink, jern og andre.

Et hundrede gram indeholder ca. 900 kalorier. Af disse er næsten 100 procent fede..

Nyttige egenskaber til kroppen

Den hjælp, som dette produkt kan give, er imponerende..

Blandt de mange værdifulde egenskaber af græskarolie bør følgende understreges:

  1. besidder de mest kraftfulde rensningsegenskaber (fremmer udskillelsen af ​​kræftfremkaldende stoffer, slagger, toksiner, skadelige mikroorganismer);

 

  1. er et middel mod parasitter (anerkendt som et medicinsk værktøj til helminthic invasion);

 

  1. fremmer celleregenerering af indre organer og væv (genopretter levedygtigheden af ​​cellemembraner på grund af indholdet af sådanne biologisk aktive stoffer som phospholipider og flavonoider, er et kraftigt regenereringsmiddel);

 

  1. reducerer niveauet af kolesterol i blodet og gør karrene elastiske (på trods af det høje kalorieindhold er det et diætprodukt til personer, der er overvægtige og anbefales til dem, der lider af hypertension);

 

  1. indeholder en høj koncentration af væsentlige stoffer (vitaminerne A, E, F, B1, B2, B3, C, P, T, K);

 

  1. beskytter kroppen mod de negative virkninger af frie radikaler;

 

  1. er en effektiv afføringsmiddel;

 

  1. forhindrer udviklingen af ​​kræft, ældningsprocesser og allergiske reaktioner;

 

 1. viser antioxidantegenskaber (anvendt til forebyggelse af psoriasis, bedyringer, eksem).

Således, hvis du vil rense kroppen, vil du gøre din kost mere sund, se din vægt eller have problemer forbundet med forgiftning af allergiske eller inflammatoriske processer, kan brugen af ​​græskarolie føre til positive resultater..

Lægemidler

På grund af det faktum, at græskarolie har en række terapeutiske og profylaktiske egenskaber, anvendes den i vid udstrækning sammen med medicin som et medicinsk værktøj..

Der er en bred vifte af sygdomme i behandlingen, som denne olie er meget nyttig:

  • Fordøjelsessystemet (kolelithiasis, leverdegeneration af leveren, galde dyskinesi, levercirrhose, alkoholisk hepatitis) – 1 hl. olie 3 gange om dagen, skylles ned med koldt vand eller saft i en time før måltider, kurset – 2 uger;

 

  • Kardiovaskulær system (aterosklerose, hypertension) – 1ch.l. 3 gange om dagen en time før måltider, et kursus – 500-600 ml.

 

  • Mænds sundhed (infertilitet, prostatitis, prostata adenom, nedsættelse af seksuel styrke) – 1-2 tsk. Olie 3-4 gange dagligt før måltider, kursus – 4 uger.

 

  • Kvindelig reproduktiv sundhed (infertilitet, cervikal erosion, colpitis, ovarie sygdomme) – i form af bade og tamponer, kurset – 100-500 ml;

 

  • Udskydningssystem (blærebetændelse) – 8-10 dråber 3 gange om dagen, et kursus – 4 uger;

 

 • Infektion med orme – kombiner 1ch.l. olie 3 gange om dagen med mikroclyster 25-30 ml. for natten, et kursus – 400-600 ml.
hvad входит в состав яблок?Hvor mange carbs i et rødt æble? Ved du det Læs kun vores artikler. Få mennesker ved, hvad mættede fedtstoffer er, i vores artikel finder du dette og andre nyttige oplysninger..

Hvor mange kalorier i stewed gulerødder? Ved det ikke Vi anbefaler at læse denne artikel: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/morkov-kaloriynost.html

Hvordan man vælger græskarolie

Vi hjælper с выбором

Ved valg af olie skal du være særlig opmærksom på fremstillingsdatoen – jo tættere den er på den aktuelle dato, desto mere nyttig er produktet.

Produktets holdbarhed varierer fra 6 til 8 måneder fra fremstillingsdatoen..

Det er tilrådeligt at beskytte græskar frøolie mod sollys, fordi det er bedre at købe det i en mørk uigennemsigtig beholder. Hvad angår købsstedet, ville den bedste løsning være apoteket, da det er mere sandsynligt, at de korrekte opbevaringsbetingelser vil blive overholdt..

Det skal opbevares i køleskabet, som med enhver opvarmning forringes sammensætningen..

Før du køber, skal du også læse etiketten omhyggeligt – hvis det er skrevet i sammensætningen, at græskarfrøolie stadig er fortyndet med en anden, ville den bedste løsning ikke være at købe et sådant produkt..

Producenter af nogle mærker tilføjes til græskarolie, majs eller solsikke, så du skal være forsigtig, når du vælger.

Efter køb anbefales det at opbevare det på et køligt sted (temperatur – ca. 18 grader), beskyttet mod sollys. Hvis det opbevares i lange perioder i et koldt miljø, kan produktet blive tykkere..

Kontraindikationer

Der er en række diagnoser og kendetegn ved kroppen, når græskarfrøolie er kontraindiceret, selvom den har gavnlige egenskaber..

Først og fremmest bør du vide, at den daglige dosis ikke må overstige 2-3 skeer om dagen, hvis dosen ikke er aftalt med lægen.

Individuel intolerance over for produktet er en kontraindikation, folk der lider af gallsten sygdom skal også tage det meget omhyggeligt, da olie fremkalder fjernelse af sten og sand, hvilket kan medføre smerte..

Patienter med diabetes bør også konsultere en specialist før brug..

Græskarfrøolie fortynder også og øger taburet, og overdosering (eller overtrædelse af adgangsregler) kan føre til diarré..

Ved forekomst på grund af modtagelse af belching anbefales det at drikke ned med sure frugtsaft..

Pumpkin olie er meget nyttig og har været brugt i lang tid både for at opretholde sundhed og til at behandle både voksne og børn..

Du bør dog ikke glemme, at ligesom enhver medicin, græskar frøolie har kontraindikationer, bør du derfor konsultere din læge, før du bruger den under behandling..

Video dessert

Loading...