Pollen – et nyttigt produkt af biavl. Den første omtale af den findes i den antikke græske mytologi, det var hun som var grundlaget for nektar – drikken af ​​Olympusens guder, som giver udødelighed..

Pollen er et perfekt afbalanceret kompleks af vitaminer og mineraler, der er forberedt for os af naturen selv. Og for at overvinde avitaminose i det næste forsøg gik du ikke til apoteket, men til biavlbutikken vil vi mere detaljeret overveje sammensætningen, terapeutiske egenskaber og pollenmetoder.

Fordelene и применение цветочной пыльцы в народной медицине и косметологии

Sammensætning, fordele og terapeutiske virkninger af pollen

Pollen er det maskuline element i en plante beregnet til dets bestøvning. Fødevarer til mennesker, det er blevet takket være de hårdtarbejdende bier. Flyver fra blomst til blomst, samler de pollen på underlivet, og når det bliver for meget, renser de pollen med deres poter i specielle kurve på benene..

Herfra har også andet navn blomst pollen gået – obnozhka. Biavlere indsamle det fra bier ved hjælp af pollen fælder – gitter, der passerer gennem hvilke insekter miste en del af pollen.

Pollenka er et naturligt koncentreret, biologisk aktivt fødevareprodukt. Dens sammensætning er imponerende, den indeholder vitaminerne A, C, E, H, P og hele gruppen B og 27 mineraler, herunder kalium, zink, jern, calcium, kobber, magnesium. Der er et komplet sæt aminosyrer, herunder essentielle.

På grund af denne værdifulde sammensætning har pollen følgende egenskaber, der er gavnlige for menneskers sundhed:

 1. Det nærer kroppen med gavnlige mikroelementer, eliminerer avitaminose;
 2. Øger immuniteten, forhindrer udviklingen af ​​forkølelser på grund af den store mængde ascorbinsyre;
 3. Det hjælper til behandling af anæmi, da det indeholder store mængder jern;
 4. Det er en naturlig og sikker energikilde. Kulhydrater, som er til stede i dets sammensætning, er kun til gavn for kroppen, i modsætning til raffinerede produkter;
 5. Takket være vitamin P styrker det væggene i kapillærerne;
 6. Hjælper med at håndtere høj mental og fysisk stress;
 7. Det har et højt indhold af phytosteroler, som sænker cholesterol og virker som et anti-aterosklerotisk middel;
 8. God aminosyresammensætning gør produktet nyttigt til ernæring af atleter;
 9. Indeholder phytoharmoner, der hjælper med at klare klare hormonforstyrrelser. Af samme grund anbefales obnozhka til personer med patologiske lidelser i de endokrine kirtler;
 10. Som en del af obnozhki findes der et antibiotikum, der forhindrer væksten af ​​forskellige tumorer;
 11. Øger appetitten, men hjælper samtidig med at normalisere vægten og forbedre stofskiftet.

Spektrummet af pollok på menneskekroppen er meget omfattende, det kan bruges til at afbalancere arbejdet i næsten alle organer. Men for dette skal du vide, hvordan man korrekt tager pollen, både til forebyggende og terapeutiske formål..

Fordelene и применение цветочной пыльцы в народной медицине и косметологииHvad er kærnemælk, hvordan man bruger produktet i medicin og kosmetologi. Kan alle bruge pollen og andre spørgsmål i vores artikel?.

Sea shake suppe – bemærk denne opskrift.

Læs hvordan man syr makrel med løg i te i vores artikel..

Adgang regler

Polnozhka vil kun medføre maksimal gavn for dit helbred, når det bruges korrekt. Til forebyggelse, og for at mætte kroppen med værdifulde mikroelementer, er pollen taget i 1 tsk. en halv time før måltider to gange eller tre gange om dagen.

Så at nyttige stoffer fra det er godt absorberet, pollen behøver ikke bare at sluge, men opløses, fugtigt fugtet med spyt. Hvis du ikke kan lide smagen, kan du blande 1: 1 brød med honning..

Forebyggende daglige doser pollen er:

 • pollen2-3 tsk til mænd;
 • 1-2 tsk kvinder;
 • ¼ tsk børn i alderen 6 måneder
 • ½ tsk børn fra 12 år.

Små børn er bedre at tilføje pollen til mad til sikkerhed.

Det er muligt at vinde med hjælp fra obnozhki ikke kun avitaminose, men også mange mere alvorlige sygdomme:

 1. Anæmi. For at øge niveauet af hæmoglobin og røde blodlegemer skal pollen tages før alle måltider med en teskefuld. For børn med anæmi kan du lave en sådan drink: Bland 200 ml frisk mælk, 20 g pollen og 100 g honning. Giv denne blanding til babyen hver gang før du spiser 1 ske;
 2. Trykproblemer. Det unikke ved dette produkt er, at det kan balancere helt modsatte stater. Så i tilfælde af hypertension, for at reducere tryk, skal pollen forbruges 3 gange om dagen til 1 tsk, altid på tom mave. Og med hypotension, for at øge trykket, anvendes pollen i samme proportioner, men efter at have spist;
 3. Neurose. For at genoprette nervesystemet er effektiv en sådan opskrift: bland pollen (20g), honning (500g) og royal gelé (2g). Modtagelse udføres før måltider til 1 tsk tre gange om dagen;
 4. Gastritis. Til behandling er 20 g pollen grundigt blandet med 500 g honning, hvorefter aloejuice tilsættes (75 g). Tager medicinen udføres 2 gange om dagen med en teskefuld inden et måltid om 30 minutter.

Pollen kan fremskynde genopretning ved at øge virkningerne af kemiske stoffer. Dette giver dem mulighed for at reducere dosis uden at gå på kompromis med effektiviteten og reducere bivirkninger fra kemiens virkninger på kroppen..

Trods alle fordelene ved dette mirakuløse produkt, og det har kontraindikationer at bruge. Desuden kan polering være skadeligt, hvis opbevaringsreglerne ikke følges..

Kontraindikationer til brug og opbevaring regler

hjælpsom припарат

Indtagelse af pollen kan være kontraindiceret i sådanne tilfælde:

 1. Hvis du er allergisk overfor andre bi-produkter. I dette tilfælde kan pollen anvendes af personer, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner på pollen, fordi pollen behandlet af bier ved hjælp af deres enzymer er mindre allergifremkaldende;
 2. Med en tendens til at blødning, fordi obnozhka hjælper med at reducere blodpropper
 3. Hvis du overskrider doseringen, kan der forekomme symptomer på forgiftning, som kan udløses af en stor mængde vitamin A;
 4. Brug ikke pollen om natten, da det giver en kraftig tonic effekt.

En loot kan blive sundhedsfarlig, hvis den opbevares forkert. Det er bedst at opbevare hermetisk lukket beholder lavet af mørkt glas. Det er vigtigt, at fugt ikke kommer ind der, ellers vil produktet forringes meget hurtigt..

Samtidig skal rummet, hvor det opbevares, være tørt og rent, med en lufttemperatur på højst 20 grader og en fugtighed på ikke mere end 75%. Og det er bedre at sætte beholderen med produktet i køleskabet, i afdelingen for grøntsager.

Korrekt opsamlet og opbevaret under passende forhold oblozhka, har effektiv anvendelse ikke kun i medicin, men også i kosmetologi.

Måder at bruge pollen i kosmetologi

På grund af den utroligt værdifulde sammensætning er det nyttigt at bruge poleret læder ikke kun indeni, men også for at fodre huden og håret..

Der er mange opskrifter til at anvende pollen til ansigtets hud:

 1. Anti-aging maske. Bland ½ tsk. LNO, 1 spsk. honning, 2 spsk. mel (fortrinsvis havregryn) og 1 protein fra æg. Hold masken på dit ansigt i 15 minutter. Ved regelmæssig brug er effekten af ​​udjævning af rynker;
 2. Nærende maske. Til det skal du bruge pollen (6g), bivoks (5g), olivenolie (25g) og glycerin (5g). Alle ingredienser blandes og påføres huden i 20 minutter;
 3. Maske til olieagtig hud. ½ tsk af parabolblandingen med en spiseskefuld af honningvæskekonsistens og 1 tsk. frisk rowan juice. Denne blanding indsnævrer godt de forstørrede porer;
 4. Maske til tør hud. ½ tsk pollenblandinger med en spiseskefuld naturlig smør, der tilsættes et par dråber citronsaft til blandingen.

En hudpudse vil have en gavnlig effekt på håret. Det bekæmper effektivt mod overdrevent hårtab og splittede ender. For at gøre dette, pollen simpelthen nødt til at gnide på vådt hår og lade i 10 minutter. Derefter, som sædvanligt, vask dit hår med shampoo.

konklusion

Pollen er det mest værdifulde produkt af naturlig oprindelse. Dens helbredende egenskaber er kendt fra oldtiden og testet af enhver generation. Af mængden af ​​næringsstoffer er pollen en meget mere værdifuld biavlsprodukt end den mere populære honning..

På grund af dets unikke egenskaber anvendes den effektivt til apitherapy – en moderne metode til behandling af patienter til en lang række sygdomme, der bruger levende bier og biavlsprodukter..

Men selvom du ikke har nogen sygdomme, kan brugen af ​​blomsterpollen være et værdifuldt alternativ til syntetiske apotek vitaminer. Næringsstoffer fra dette naturlige produkt absorberes bedre og giver øget fysisk og mental præstation.