E-vitamin (også kaldet tocopherol) er en fedtopløselig forbindelse, der er nødvendig for den normale funktion af den menneskelige krop..

Dens mangel kan føre til en svækkelse af immunitet, infertilitet, forstyrrelse af arbejdet i næsten alle organsystemer..

vitamin Е в форме капсул

Derudover er det en stærk antioxidant og en god immunmodulator, der er specielt nødvendig i sæsonens smitsomme sygdomme.

Indikationer og kontraindikationer til brug

På trods af at det findes i mange planteprodukter, såsom valnødder, mandler, æg, kød, solsikkeolie, olivenolie, majsolie, er dens mangel ret almindelig.

Hovedtegnene på dens mangel i kroppen: generel svaghed, apati, træthed, muskel- og fedtvæv degeneration, forringelse af leveren, nedsat synsstyrke, infertilitet, nedsat immunitet.

Symptomer på tocopherolmangel kan også være hudsygdomme – psoriasis, dermatitis.

Ud over disse symptomer: truslen om abort under graviditeten, menstruationsforstyrrelser hos kvinder, ledsmerter, reproduktive systemers problemer hos mænd, forstyrrelser i det autonome nervesystem, hormonforstyrrelser, dårlig blodcirkulation, mangel på skjoldbruskkirtelhormoner, tung motion, rehabilitering efter alvorlige sygdomme, højt indhold af vitaminerne A og D i kroppen.

Kontraindikationer til brugen af ​​er: cardiosklerose, myokardieinfarkt, medfødte lidelser i E-vitamin metabolisme, barndom.

Hvordan man drikker vitamin E kapsler: instruktioner, anvendelsesmuligheder

I kapsler er dette værktøj sædvanligvis taget oralt efter et måltid uden at tygge. Varigheden af ​​behandlingen og doseringen for hver bestemmes individuelt..

modtagelse капсулы с витамином ЕI tilfælde af muskuløs eller fedtdystrofi – indtag 200 mg daglig, behandlingsforløbet er 1-2 måneder.

Med forringelse af hjertet, der er forbundet med vitamin E hypovitaminose, såvel som forringelse af synet, anbefales det at tage 100-200 mg om dagen.

Varigheden af ​​behandlingen er 2-3 uger. Kombinationsterapi med vitamin A er ønskelig..

I tilfælde af fostrets udviklingspatiologier under graviditeten tages den i mængden 100-200 mg dagligt. Behandlingsforløbet er omkring en måned..

Med krænkelser af menstruationscyklussen samt dysfunktion i reproduktionssystemet hos mænd – i mængden 100-300 mg pr. Dag og kombineret med hormonbehandling. Behandlingens varighed -2-3 uger.

Tocopherol overdosis, bivirkninger

E-vitamin tolereres som regel godt, hvis det tages i overensstemmelse med instruktionerne. Allergi bivirkning er sjælden.

Ved længerevarende brug i en mængde, der er mange gange større end den, der er angivet i instruktionerne, kan hypervitaminose forekomme. Dette skyldes, at stoffets egenskaber akkumuleres i mange væv og organer, især meget i fedtvæv, muskler, lever.

Overdosering er manifesteret af sløret syn, kvalme, hovedpine, svaghed, diarré kan begynde, smerter i underlivet vises.

Ved gentagen brug i meget store doser kan der forekomme leversvigt, forhøjet blodtryk, hvilket er særlig farligt for hypertensive patienter, immunitetstab, blodpropper er forstyrret.

Tag tocopherol bør kun være som anvist af lægen og kun i det beløb, der er angivet i instruktionerne. I tilfælde af overdosis stoppes brugen af ​​lægemidlet..

Kompatibilitet med andre lægemidler

E-vitamin er ikke kompatibelt med lægemidler indeholdende sølv, jernioner, indirekte antikoagulanter (neodicoumarin, acenocoumarol, phenyndion) såvel som stoffer, der har en alkalisk reaktion.

Det har egenskaben til at forbedre effekten af ​​antiinflammatoriske stoffer, øger effektiviteten af ​​antikonvulsiver, der anvendes i epilepsi.

Oversigt over stoffer med E-vitamin kapsler

udvalg препаратов аптекеLægemidler, hvis aktive bestanddel er tocopherol, meget. De produceres af forskellige farmakologiske virksomheder under forskellige navne..

Dette kan være rent vitamin E, belagt med en blød gelatineskal eller et multivitaminkompleks indeholdende andre aktive ingredienser..

Sådanne lægemidler kan have et andet formål – at fungere som immunomodulatorer, antioxidanter, være en del af hormonbehandling. Her er nogle af dem..

aevit

Et forholdsvis billigt middel (en blister med 20 kapsler koster ca. 60 rubler), som bruges til atherosklerose, psoriasis, nogle autoimmune sygdomme, synsforstyrrelser, angina pectoris, hypertension, hudsygdomme. 1 kapsel indeholder 0,1 g vitamin E og omtrent samme mængde vitamin A.

“AEvit” tager 1 gang om dagen efter måltiderne. Med en overdosis stiger trykket kraftigt, kvalme, sløvhed, muskelsvaghed, dobbeltsyn, smerter i maven.

Zentiva (Slovakiet)

Produktet fra Zentiva indeholder blødt overtrukket tocopherol og små mængder hjælpestoffer (glycerin, farvestof). Fås i tre forskellige former: kapsler indeholdende 100 mg vitamin E, 200 mg eller 400 mg.

vitamin Е фирмы ЗентиваLægemidlet er foreskrevet i modstrid med menstruationscyklussen, til normal udvikling af fosteret under graviditet, behandling af infertilitet hos mænd og kvinder, med nedsat immunitet, psoriasis, dermatitis, såvel som under kraftig fysisk anstrengelse..

Doseringen og varigheden af ​​behandlingsforløbet bestemmes af lægen..

De anbefales ikke at blive tygget, taget efter måltider med vand..

Denne medicin sælges i apoteker, over-the-counter..

Pris for 30 100 milligram kapsler – 150 rubler., 200 milligram kapsler – 250 rubler., 400 milligram kapsler – 350-400 rubler..

KVZ (Ukraine)

Lægemidlet er tilgængeligt i to former: gelatinekapsler på 100 og 200 mg. Indikationer for brug – manglende menstruationscyklus, mandlig infertilitet, hudsygdomme, genopretning af alvorlige sygdomme, hudproblemer..

Den optimale dosis er 1-2 kapsler om dagen. Behandlingsforløbet bestemmes afhængigt af sygdommens type og sværhedsgrad. Solgt på apoteker uden recept. Prisen på en 200 milligram blister er ca. 110 rubler..

Euzovit

Dette produkt er tilgængeligt i form af gelatinekapsler indeholdende 300 mg E-vitamin, såvel som i form af tyggetabletter og opløsning til oral administration..

“Eusovit” er ordineret for mangel på tocopherol, levercirrhose, Crohns sygdom, komplikationer under graviditet, dermatitis. Kontraindikationer til brug – myokardieinfarkt.

“Eusovit” forbedrer effektiviteten af ​​steroidlægemidler, øger effekten af ​​antikonvulsive midler.

Biovital (Tyskland)

vitaminer фирмы Биовиталь1 kapsel indeholder 100 mg E-vitamin, 1 blister indeholder 20.

Ligesom alle stoffer i denne serie, bruges den under graviditet, genopretning fra skader, tung fysisk anstrengelse..

Afhængig af lægeens anbefaling skal du tage 1-3 kapsler “Biovital” om dagen, uden at tygge, og drikke rigeligt med vand. Pris – omkring 600 rubler.

Doppelgerz Forte (Tyskland)

Lægemidlet bekæmper effektivt manglen på tocopherol, er ordineret til atherosklerose, hormonforstyrrelser i det autonome system, hjertesygdomme.

I blisteret er der 20 bløde gelatinekapslede kapsler. Den optimale dosering er 1-3 stk. pr. dag. Prisen på dette værktøj – 280 rubler.

Vitamiel (Polen)

Et multivitaminkompleks indeholdende vitaminer E og A. Vitamin anbefales at tages 1 gang dag efter måltid. “Vitamin” er en analog af “AEvita”.

Det bruges til synlighedsproblemer, hudsygdomme, ubalanceret kost og vitaminmangel..

ris диетаKan du lide ris og ønsker at tabe sig? Kombiner forretning med fornøjelse. Ris diæt: funktioner, fordele og anmeldelser. Du vil kunne lide resultatet.!

Sådan ansøger løvløv til vægttab, læs her. Måder og opskrifter.

Og her er det komplette bord og menuen for Kreml-kosten. Hun taber stadig ikke sin popularitet.

Fordelene ved denne form for tocopherolfrigivelse

Folk med en mangel på dette stof i kroppen, læger ordinerer normalt stoffer i form af gelatinekapsler. Der er andre former for frigivelse: tyggepuder, drageer, opløsninger til intramuskulær injektion..

Kapsler er sædvanligvis små, bløde, lette at sluge, og gelatineskallen opløses hurtigt i kroppen..

De er en god erstatning for injektioner, fordi stoffets komponenter i dette tilfælde kommer ind i kroppen naturligt, hurtigt og smertefrit..

Takket være dem stiger niveauet af E-vitamin på en forholdsvis kort tid. Håndbogen hjælper med at kontrollere doseringen og muliggør hjemmebehandling..

For dem, der af en eller anden grund ikke kan sluge en kapsel uden at tygge, vil tuggeplader være et passende alternativ..