Bagepulver – hvad er det, hvordan man anvender det korrekt

Begrebet bagningspulver opstod først i 1903. Det blev opfundet af hans berømte tyske apoteksmand August Otker. Mange bagningspulver er kendt og i et andet navn – bagepulver. Som regel anvendes dette stof til fremstilling af gærfri bagning..

bagning порошок

Bagepulver – hvad er det?

Bageblanding er et specielt tilsætningsstof til fødevarer, som dejen bliver fluffy og luftige. Dejen, hvor der er et sådant additiv, har en ensartet struktur med luftbobler. Det skyldes disse luftbobler, dejen får sin luftighed.

Som standard består den moderne emballerede bageblanding af bagepulver, hvedemel, stabilisator, stivelse og surhedsregulator. Du kan også finde typer af pulver, som tilsatte en række krydderier, såsom safran, for at lave bagning en gylden farve.

Der er to typer bagningspulver:

  • biologisk stof (det er baseret på fermenteringsprocessen baseret på bakterier, svampe og gavnlige mikroorganismer). Denne type bagepulver anvendes meget ofte til bagning af bageriprodukter;
  • kemisk stof (fermenteringsprocessen er baseret på kemiske reaktioner). De vigtigste kemiske elementer, der forårsager reaktionen, er bagepulver og ammonium.

Sådan bruges?

Opbevar bagningspulver er meget simpelt, du skal nøje følge instruktionerne på pakken. Alt du skal gøre er at tilføje den rigtige mængde af den komponent, der skal anvendes i dejen..

Sørg for at følge instruktionerne og opskriften, da sammensætningen og anvendelsesmåden for bagepulver fra forskellige producenter kan variere betydeligt..

gryderet готоваOpskrift på cottage cheese gryderet med rosiner – en simpel version af nyttige kager.

Sådan laver du saftige kyllingepatties i ovnen, læs vores artikel..

Opskriften til gryderet i en langsom komfur er en glimrende mulighed, når du skal lave noget utrolig velsmagende og samtidig ikke for højt i kalorier. Opskrifter med trinvis fotos.

Hvad skal man erstatte bagepulver?

Nu kan bageværktøjer købes i enhver butik eller supermarked, men hvis du pludselig ikke havde denne ingrediens ved hånden, kan du nemt udskifte den med et andet produkt..

Den nemmeste måde at erstatte denne ingrediens er at bruge bagepulver, blækket med eddike eller citronsyre. Disse komponenter har hver værtinde.

Processen med quenching sodavand med eddike forøger reaktionen af ​​kuldioxid, hvilket gør dejen luftige og fluffy. Efter sisningsprocessen skal blandingen straks tilsættes til dejen og blandes grundigt..

For at reaktionen skal lykkes, og din bagning viste sig, skal du nøje overholde proportionerne. Som regel er det 1 til 1. Med en utilstrækkelig mængde eddike, vil bagning ikke virke, og sodavand lugter.

Hvis dejen indeholder mejeriprodukter som kefir, creme fraiche, valle, så kan sodavand tilsættes uden eddike. I fermenterede mejeriprodukter er der et stort antal gunstige bakterier, hvorved processen med kuldioxidemission vil forekomme. Også denne komponent til frodige og lækre kager kan fremstilles af dig selv..

Hvordan man laver mad i hjemmet?

At lave hjemmebagpulver alene vil ikke være absolut ingen problemer, og tager ikke meget tid. Selv den mest uerfarne værtinde kan nemt klare denne proces. Til fremstilling af hjemmebagpulver har vi brug for:

  • citronsyre;
  • hvedemel;
  • bagepulver.

For at få bagningspulver er det nok at blande alle de nødvendige ingredienser i de rigtige proportioner: 7 gram sodavand, 13 gram mel og 2 gram citronsyre.

Af den måde kan hvedemel erstattes med almindelig madstivelse, så bagepulveret vil have en længere holdbarhed, og resultatet bliver ikke værre. Normalt kræver 200 gram dej 10 gram bageblanding..

Tilsæt bagepulver bør kun være i de rigtige proportioner, som angivet i opskriften. Bagepulveret kan opbevares i en almindelig krukke, men den må kun opbevares på et tørt sted, ellers vil reaktionen ske øjeblikkeligt.

Loading...