Opskrifterne bruger ofte forkortelser efter mængden af ​​nødvendige ingredienser – ml, g og mg, og så videre. Du skal vide, hvor meget det er, hvis du oversætter en dimension til en anden for at kunne bruge komponenterne nøjagtigt.

500 мл

For dette er det vigtigt at forstå, at hvert stof har visse fysiske egenskaber, derfor er der ingen rigtige svar på dette spørgsmål. Det er nødvendigt at anvende specielle måleinstrumenter eller tabeller for ikke at forveksle i beregningerne..

500 ml vand, mælk og anden væske – hvor meget?

For at besvare dette spørgsmål er det vigtigt at huske på, at beregningerne skal udføres ved stuetemperatur. Med hensyn til mælk er 500 ml:

  • 0,5 liter;
  • 2 glas på 250 ml;
  • 2,4 kopper 200 ml;
  • 34 spiseskefulde;
  • 100 teskefulde;
  • 50 dessert skeer;
  • 485 g.

Beregningen er angivet for almindelig komælk (ikke opvarmet). De samme værdier er relevante for vand. Forskellen er, at i gram denne værdi vil være lig med 500, og spiseskeder vil være 28.

svampe пожаритьStegte svampe med løg – en simpel, tilfredsstillende og meget velsmagende skål.

Læs hvordan man laver utroligt lækre fyldte paprika med ris og kød..

Læs hvordan man laver en utrolig velsmagende cupcake med kondenseret mælk i vores artikel..

500 ml – hvor mange gram?

Beregn disse værdier vil have for hvert produkt eller væske separat, da de afhænger af densiteten. De mest almindelige ingredienser i gram:

  • mælk – 485 g;
  • vand – 500 g;
  • vegetabilsk olie – 460 g.

500 mg er hvor meget ml?
Når man konverterer mg til ml, skal man huske på, at den endelige værdi bestemmes ud fra densiteten af ​​det produkt, der måles, da mængden af ​​stoffer vil variere. Oftest er der behov for at konvertere mg til ml, når det kommer til madlavning eller medicin.

Milligrammer er forskellige, hvis forskellige stoffer vejes. Så for det sædvanlige, ikke kogte vand opvarmet til stuetemperatur, vil 500 mg være lig med 500 ml (det er 1: 1).

Til gengæld for kødmælksfedtindhold på 3,2% skal dette tal divideres med 1,03. Det viser sig, at 500 mg mælk – 485,4 ml. Værdierne for olien vil være som følger: 500 mg olie – 548,85 mg (bør divideres med 0,911).

500 gram kefir – hvor mange ml?

For at besvare dette spørgsmål bør man tage højde for at densiteten af ​​kefir, hvis fedtindhold er 3,2%, svarer til 1031 kg / cu. m. Som følge heraf konverteres værdien på 500 gram i ml, det viser sig, at værdien er lig med 481 ml.

500 ml vand, mælk – hvor mange glas?
Med hensyn til vand og mælk vil værdierne være som følger – 500 ml – 2 glas. Deres volumen skal være 250 ml (til kanten).

For nemheds skyld kan du huske mængden af ​​produkt i et glas, teske eller spiseske eller bruge specielle beholdere med værdier trykt på væggene for forskellige ingredienser. Vanskeligheder i beregningerne bør ikke være, men kvaliteten af ​​madlavningen vil blive markant forbedret.