Разбира се, най-полезното естествено расово месо. Този факт е очевиден. И раковидните пръчки са само имитация на расово месо. Но те не са по-малко полезни, защото са направени от мляна риба. Основното е, че те няма да бъдат изкуствени добавки.

краб палочки

Състав и калории

Във всеки супермаркет ще откриете богат избор от пръчици – в различни опаковки и индивидуално, със и без мляна риба. Съставът на качествен продукт може да се смила само от океанска риба, натурално растително масло, яйчен белтък, малко нишесте и захар, както и сол.

В други случаи се използват различни овкусители, идентични на естествените, както и оцветители, ароматни състави и сгъстители. За да разберете какво купувате, внимателно прочетете етикетите и давайте предпочитание само на съставки от естествен произход..

Общото съдържание на калории в продукта не е високо. Стандартната опаковка от 100 грама съдържа не повече от 90 kcal. Количеството протеин зависи от количеството на мляната риба, добавено към продукта, няма много мазнини и практически не въглехидрати. За удобство можете да преброите калоричното съдържание на една пръчка. Ако опаковката е 10 броя, това означава, че с калорично съдържание от 90 kcal, стойността на едно нещо ще бъде 9 kcal.

Ползи и вреди

суримиРазбира се, раците пръчки не могат да се конкурират, с прясна риба в броя на хранителните вещества е факт. Но те са не по-малко полезни от самата риба..

Първо, при производството на мулчирана риба (сурими) те не се подлагат на топлинна обработка, поради което някои от микроелементите и полезните витамини се запазват, но основно полезният, лесно смилаем протеин остава..

На второ място, те имат неутрална миризма и вкус, така че те се добавят към различни ястия. Освен това те имат малко калории и в същото време напълно намаляват усещането за глад. Ето защо има толкова малко затлъстели хора в “родината” на раковидните пръчки в Япония..

Най-вредният елемент от пръчките от раци – изкуствени добавки, които имитират естествено. Това са различни консерванти, подобрители на вкуса, ароматизиращи добавки Е621 и пълна липса на мляна риба. С такъв състав е малко вероятно пръчката да бъде полезна, тяхната хранителна стойност е почти нула. И когато правите салата от раци, няма да приготвяте протеиново ястие, а нишестено, подобно на макарони или картофи.

В допълнение, “химическият състав” нарушава естествения метаболизъм, което неизбежно ще доведе до излишни килограми. Карминът, който се използва за оцветяване, може да причини алергии. Рибният протеин изглежда е естествена съставка, но това е вредно за хората с протеин непоносимост, е най-силното дразнещо действие на чревната лигавица, води до обостряне на хронични проблеми на стомашно-чревния тракт.

Използването на кребни пръчки за отслабване

Днес четиридневна диета върху ракови пръчици, които съдържат висококачествен протеин, е широко разпространена. Мазнините от такава диета буквално се разтопяват. Как действа? Когато консумирате протеини, тялото започва да произвежда хормон, който насърчава разграждането на мастните запаси.

Не е необходимо внимателно преброяване на калориите в наши дни. Основното нещо, което да се премахне от храната на захар и мазнини, има само качествен продукт без изкуствени добавки, да се обичат ниско съдържание на мазнини кисело мляко, неподсладен чай и чиста вода.

С тази диета, като се има предвид, че в основния продукт има няколко калории, общото дневно калорично съдържание значително ще намалее. Един килограм на ден, такава загуба на тегло се обещава от създателите на диетата, но при спазване на всички правила.

салатаСалата с авокадо и пиле – интересна и вкусна закуска с вкусен вкус.

Как да готвя тестото за кърник на маргарин, прочетете нашата статия.

Как да готвя супа с кюфтета и юфка, прочетете тук..

Препоръки за избор на качествен продукт

Когато избирате кой рак те държи вие и вашите близки, първо поставете безопасността. Има едно важно правило: не забравяйте да прочетете композицията на опаковката, ако сурими (мляната риба) е на първо място в списъка, това означава, че в продукта има риба. Тук основният критерий за избор не е цената на продукта, а съставът.

Единственият отрицателен, производителят не посочва колко млечна риба се добавя към продукта. Но има начин да се определи количеството му – погледнете пакета, колко протеини на 100 грама. Ако количеството на протеина е високо, тогава процентът на рибата също е добър..

Какво друго да обърнете внимание:

  1. Пръчките трябва да са твърди и сочни;
  2. Те могат да бъдат сухи, ако са размразени, а след това замразени отново. Поради това не купувайте продукта, ако има вътрешност на сняг и лед;
  3. Боядисани в червено, трябва да има само една страна – външната;
  4. Ако мляната риба се впише втори и т.н., рибата в пръчките е минимална;
  5. В никакъв случай няма пълнеж, което означава, че продуктът е направен само от нишесте или соя;
  6. Понякога продуктът се продава на парче без опаковка, по-добре да не купувате такива продукти. Няма да можете да получите надеждна информация за състава на такъв “деликатес”;
  7. Добра гаранция за качеството – информация за производителя върху опаковката, срок на годност и дата на производство..

Нека да обобщим. Имитация на расово месо е изобретен от японците. Те раздробяват филетата от риба в кайма, измиват я с вода и завършват със “сурими”, което е основната съставка на продукта..

Ако наблюдавате здравето си, след това внимателно изучете състава, рибата трябва да се включи първо в списъка на съставките, след това може да има натурално растително масло, мазнина, пилешки яйчен белтък, малко захар и скорбяла.