По отношение на вегетарианската диета, третирането на “диета” като начин на живот става особено важно..

Предимствата на растителната храна и ролята й за намаляване на теглото и стабилизиране на резултатите са единодушно признати от всички специалисти по хранене в света..

Въпреки това, заедно с това, пълното отхвърляне на храната от животински произход изисква специални грижи за изготвяне на диета, за да се насити тялото с всички необходими елементи и в същото време да се осигури загуба на тегло.

комплект овощей

Вегетарианството, като хранителна програма, датира от дълбините на вековете и се предполага, че е в Индия като част от философска и религиозна доктрина..

В съвременния смисъл, този път предполага отхвърляне на усвояването на храна от животински произход..

В зависимост от степента на тежест на плана за храна, който се следва, има няколко вида на този подход към храненето като цяло..

Така че лакто-вегетарианството позволява консумацията на мляко и млечни продукти, а Ovoso дава възможност за яйца в диетата, но включва премахването на млечните продукти и т.н..

Същността на методите за отслабване

Същността на вегетарианството е да изостави месните продукти и да ги замени с растителни храни..

Самият преход към вегетариански продукти не гарантира загуба на тегло.

Ефективността на диетата, основаваща се на този принцип, зависи главно от калоричното съдържание и състава на менюто..

С правилния подход енергийната система може да бъде доста балансирана, съответно, може да бъде последвана от дълго време..

Въпреки че краткосрочните растителни програми също са често срещани, които ви позволяват удобно да изгубите няколко килограма..

При преминаване от традиционно смесено меню към вегетарианско хранене е изключително важно диета да се промени постепенно..

Органът се нуждае от време, за да се адаптира към новата храна, следователно е необходимо да се намали делът на животинските продукти в рамките на 10-14 дни.

Важно е да се има предвид, че тази техника е противопоказана за деца, юноши и бременни жени..

Основни принципи

ефект сыроедения на фигуру

 1. Богатата на протеини храна от животински произход трябва да бъде изцяло заменена със зеленчуци. Съдържанието на протеин е високо в млечните продукти, яйцата, ядките, бобовите растения, карфиола, рибата. Те трябва да бъдат представени в храната в достатъчни количества..
 2. Сладката трябва да се изключи. Въпреки факта, че самата вегетарианка не забранява включването на сладки от менюто, хората, които искат да отслабнат, трябва да направят това, в противен случай ефективността на програмата ще бъде значително по-ниска..
 3. Дневният обем храна трябва да бъде оптимално разпределен. За предпочитане е частично или най-малкото добро хранене. В същото време по-тежка храна трябва да се поглъща през първата половина на деня..
 4. Течността трябва да тече в достатъчно количество, около 1,5-2 литра на ден. Освен това трябва да се научите да пиете правилно. Чаша от билков чай ​​или чаша вода, бавно пиян на малки глътки, може да замени закуски и да помогне да успокои тялото вечер и да го настрои за нощен сън..
 5. Важно е да се контролира размера на сервиране. Широкото увеличаване на дела на храната за получаване на достатъчно растителни протеини е неприемливо и не само не води до загуба на тегло, но може да доведе до набирането й при преминаване към вегетариански план за хранене..
 6. Необходимо е да се проследи съдържанието на калории и качествения състав на ястието, като се избягват твърде висококалоричните и мастни храни. Дневният калориен прием във вегетарианска диета за отслабване не трябва да надвишава 1500 kcal на ден.
 7. Важно е да изберете правилния начин на готвене – оптимално изпарение, печене и консумиране с малко количество масло. Използването на незалепващи съдове за готвене ще намали консумацията на масло..

Дневни диетични продукти

Меню от вегетариански диети трябва да бъде направено от препоръчаните продукти (в зависимост от вида практикуван вегетарианец, списъкът може да претърпи промени).

В основния случай списъкът на одобрените продукти включва:

 • растителни масла;
 • мляко и млечни продукти (по-добре е да се даде предимство на продукти с намалено съдържание на мазнини);
 • зърнени храни (елда, ечемик, ориз, овесена каша, ечемик);
 • ядки;
 • яйца;
 • гъби;
 • макарони от брашно от твърди сортове от грубо шлифоване;
 • плодове, бобови растения, плодове, билки, зеленчуци;
 • соя.
Отрежете пшеничныеОбикновените трици могат да ви помогнат да кажете сбогом на тези излишни килограми, които ви пречат да живеете по този начин. Изберете това, което ви харесва най-добре! Приемане на трици за отслабване: рецепти и рецензии.

Отслабването на японски набира скорост сред щастливите хора, които успяха да отслабнат, като следваха тази техника. Научете повече тук..

Правилното готвене зеленчуци в бавен готварска печка може да се научи от четене на статията на нашия сайт. Хранителни и леки ястия за вас!

Принципи на формиране на менюто

 1. Необходимо е да се контролира използването на т. Нар. “Тежки” продукти – сирене, банани, пъпеши, гъби, кисело мляко, бобови растения. Те трябва да се консумират не повече от два пъти седмично на закуска и обяд..
 2. Като салатен дресинг използвайте зехтин и лимонов сок. Дори ако практикувате млеко-вегетарианска диета, не бива да насищате салата със заквасена сметана или сметана.
 3. Хляб и хлебни изделия по време на отслабване трябва да бъдат заменени с хляб от диети.
 4. Зеленчуците и плодовете в сурова форма могат да се консумират без ограничения, но консервираните храни трябва да бъдат сведени до минимум..
 5. Алкохолът е приемлив с умереност. Предпочитание трябва да се даде некалорично сухо и полусухо вино. Бира и подсладени напитки с ниско съдържание на алкохол трябва да се избягват..
 6. Висококалоричните плодове трябва да се редуват с млечни продукти, като избират едно нещо на ден..
 7. Кайсиите са източник на сложни въглехидрати и за дълго време дават чувство на ситост, докато те са доста тежка храна, така че те се препоръчват да се използват за закуска или обяд.
 8. За вечеря е по-добре да изберете свежи или задушени зеленчуци, малко парче сирене с хляб или бисквити. Вечер трябва да избягвате храни, които стимулират апетита или дразнят лигавиците на стомаха и предизвикват чувство на глад..
 9. Сладки плодови сокове, както и сладки плодове с високо съдържание на калории (грозде, пъпеш, банан, манго) могат да се доставят само до два часа следобед.
Една зеленчукова диета може да бъде ефективна за намаляване на теглото само ако, в допълнение към преминаването към билкови продукти, са взети под внимание и други принципи на здравословното хранене..

Що се отнася до равновесието и въздействието върху здравето, може да се отбележи, че вегетарианската диета е много разнообразна и може да бъде както панацея за наднормено тегло, така и източник на здраве и причина за редица заболявания и дефицит на протеини в тялото.

Тя напълно зависи от избрания хранителен режим и в съответствие с препоръките на експертите..

И сега ще се вслушаме в мнението на диетолог:

Веган диети ревюта

Менюто за зеленчуци не е подходящо за всички, така че мненията са разделени:

За мен лично диетата беше трудна и не съвсем ясна. Резултатите не са по-добри от обичайните калории. Да, и с чувство на глад, постоянно се бори. Не намерих никакви специални предимства..

Лидия, на 30 години

Преди 5 години станах вегетарианец и изобщо не исках да отслабна. Но това, което е интересно, аз не съм, че не загубих тегло, спечелих 5 кг. Те успяха да ги изхвърлят само след като приспособиха методите на готвене – в къщата ми винаги имаше тигани, а не тенджери. Мисля, че това е и коренът на злото, в количеството масло, на което се пържите картофи и омлет. Веднага след като започнах да готвя и пекам, теглото започва да си отива и сега претеглям 13 кг по-малко, отколкото когато станах вегетарианец и някак си остана незабелязано.

Вилена, на 28 години

Следващото видео ще покаже преглед на видеоклипа: