как правильно и сколько варить сгущёнку в банке?Варено кондензирано мляко за много хора любимо лечение от детска възраст.

С днешното изобилие от стоки на рафтовете в магазините, за да купувате вече варено, не е трудно, но продуктът ще бъде много по-вкусно, ако готвите сами.

Колко време отнема да заври кондензираното мляко в кутия и колко време отнема този процес, ние ще се опитаме да ви кажем в тази статия.

Тъй като толкова много хора правят много грешки при подготовката на този питателен и много вкусен продукт.

Кога и как изглежда кондензираното мляко

Смята се, че идеята за получаване на вкусен и дебел десерт от обикновеното краве мляко принадлежи на сладкаря – французинът Николай Горд..

Чрез дълги експерименти той успя да разбере, че най-дългите му вкусови качества, този продукт се запазва, когато се съхранява в запечатани контейнери от калай.

Но той не предполагаше да патентова изобретението си, Gail Borden го направи за него в далечната 1856, в САЩ един от първите фабрики за производство на кондензирано мляко е построен през 1858.

Кондензираното мляко беше оценено с пристигането на първата Гражданска война, един дълго съхранен натурален и висококалоричен продукт започна да влиза в дажбата на войниците.

Оттогава държавата на Бордън постоянно се увеличава и той умира един богат човек, оставяйки работата си на синовете си.

В Русия масовото производство на този продукт започва през 1881 г., когато в предградията на Оренбург се появяват две малки заводи за производство на млечни продукти.

В съветските времена бяха наложени стриктни изисквания за производството на този продукт, продуктът трябваше да се съобрази с GOST и освен мляко, сметана и гранулирана захар, в него не бяха позволени вторични съставки.

Днес тя се произвежда от много предприятия в Русия, но за съжаление не всичко е безопасно за здравето..

Съвременните бизнесмени се опитват да получат максимална печалба от стоките си, докато качеството се дава на последното място..

Но все пак, ако желаете, можете да намерите наистина здравословен и вкусен продукт, който можете да ядете и готвите или готвите.

Критерии за избор на кондензирано мляко

Какво следует помнить, при выборе сгущённого молока?

Кондензираното мляко може да се използва, за да се добави чай, кафе, като се използват вкусни сандвичи.

Варен продукт се използва като основа за торти, вафли, ядки и също като вкусно месо за закуска или закуска.

За да получите наистина висококачествен продукт в края на готвенето, диетолозите и сладкарите се препоръчва да започнете с правилното избиране на неварено кондензирано мляко в магазина..

При покупката експертите трябва да посъветват да обърнат внимание на следните параметри:

 • Името на продукта. За готвене, подходящо кондензирано пълномаслено мляко със захар и кондензирано мляко със захар. Виждайки такива вариации на името като варено кондензирано мляко, млечен продукт със захар, специално мляко преминава без колебание. Този продукт съдържа растителни съставки, всички видове аромати и добавки;
 • На етикета на буркан с кондензирано мляко трябва да се посочи производственият стандарт на GOST или TU. Най-добре е да изберете GOST, тъй като с марката на TU се произвежда кондензирано мляко, съдържащо по-голям брой растителни, отколкото животински компоненти. Особено загрижено в момента е замяната на мазнините с палмово масло, което е евтино, но има висока точка на топене, с която човешкото тяло не може да се справи. В резултат на това палмовото масло се натрупва в органите, допринася за появата на плаки в съдовете;
 • Трябва да погледнете срока на годност. При естествено кондензирано мляко не може да бъде повече от една година, ако производителят посочи по-дълъг период на съхранение, тогава най-вероятно консерванти се добавят към продукта;
 • На етикета на капака е изваден. Първо, при кондензираното мляко трябва да е буквата М, а след това две цифри се отнасят до предприятието – производителя. Необходимо е да се обърне внимание на третата и четвъртата цифра – качественото мляко без добавки се отбелязва с номер 76;
 • Важно е да се обърне внимание на целостта на опаковката. Обикновено консервите се използват за готвене, не трябва да се деформират и нарязват..
как приготовить такую рыбу как тилапия в духовке?Тилапията в пещта се оказва, добре, просто удивително вкусна и деликатна на вкус. Как? Прочетете нашия уебсайт за здравословно хранене..

В тази статия ще намерите интересен списък с храни, съдържащи въглехидрати. Яжте вкусно, но правилно!

Как домашно приготвено извара се счита за без мазнини? Тук: https: //notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/tvorog-obezzhurennogo-tvoroga.html можете да намерите отговора на въпроса си.

Много хора мислят, че можете да изберете един буркан за готвене на най-ниска цена..

Не поддържайте това мнение..

Първо, евтиният продукт може да бъде напълно несигурен за здравето..

На второ място, евтиното кондензирано мляко съдържа предимно зеленчукови компоненти и те няма да позволят на този продукт да готви до желаната консистенция, т.е. млякото ще остане течно, независимо колко готвите.

Кондензираното мляко трябва да бъде хомогенно, без буци, бяло с лек кафеникав оттенък.

Правила за готвене на кондензирано мляко

как способами можно варить сгущёнку?

Има няколко начина за приготвяне на кондензирано мляко, което изборът ще зависи само от вашето желание..

 • Традиционната готвене е консервната кутия в тенджера с вода. Консервата се поставя в голям съд, излива се с вода до максимум и се запалва. От момента на варене, огънят се намалява и готвенето продължава при средна температура от 1 до 3 часа;
 • Най-бързият начин на готвене е да готвите продукта в готварска печка под налягане. Необходимо е да поставите кутия в тенджера под налягане, добавете вода и заври за 10 минути. След това готварският съд под налягане остава затворен, докато контейнерът и водата напълно се охладят;
 • Модерна технология, представена и най-удобният начин за приготвяне на деликатеси – в микровълновата фурна. Кондензираното мляко се налива в контейнер, подходящ за микровълнова фурна, затворен с капак и поставен във фурната за 10-20 минути. Първо трябва да зададете средната мощност и в процеса на готвене млякото трябва периодично да се разбърква. Удобството на този метод за готвене на продукт е във вида на резултата, т.е. можете да спрете процеса на готвене, когато цветната промяна напълно ви задоволява;
 • Може да се приготвя и върху водна кутия. За да направите това, млякото се излива в тенджера и се поставя в друг съд с вряща вода. По този начин ще бъде готов за пет часа, но в процеса на подготовка ще можете да следвате неговото състояние и да избягвате експлозията на кутията.
Ако готвите кондензирано мляко по традиционния начин, няма да видите състоянието му в процеса на готвене..

Вземете продукт от мека кафява и доста течаща може да бъде след около час на готвене..

Дебелото кондензирано мляко с тъмно оцветяване се получава, ако времето за готвене достигне 3, 5 часа.

Тайните на безопасното готвене на кондензирано мляко

Това се случва, когато готвиш пота, експлодира и цялата кухня трябва да се търкаш в продължение на часове..

Не обвинявайте качеството на продукта, може да сте пренебрегнали най-простите правила:

 • Кондензираното мляко в процеса на готвене трябва винаги да се покрива с вода. Необходимо е да се добави само гореща вода, температурната разлика може да доведе до експлозия;
 • След отстраняване от топлина е необходимо банката с кондензирано мляко да остане във вряща вода, докато водата се охлади напълно. Това не само ще премахне памука при отварянето, но и ще направи варенето по-вкусно;
 • Карамел оттенък и добра плътност ще се окаже, ако купувате този продукт, със съдържание на млечни мазнини не по-малко от 8%.

Това са всички тайни за приготвяне на вкусни и естествени деликатеси.

Познавайки малките трикове, винаги можете да поглезите любимите си хора с вкусни ядки, торти, бонбони с кондензирано мляко.

Видео десерт

Малко видео, в което ще научите рецептата за готвене на кондензирано мляко в микровълнова печка. Честит гледане!