Колко грама брашно в една супена лъжица

Домакините, които започват да готвят различни ястия, пекат и др. не може да разбере такова елементарно нещо като масата на брашното в изкуството. l., защото предписанието те трябва да знаят точно тази цифра.

Това не само е много лесно да се запомни, но тази информация може да ви бъде от полза в по-късния живот, защото ако решите да се занимавате сериозно с готвенето, без него, просто никъде.

колко муки в ложке

Днес ще научите колко брашно в една супена лъжица със и без хълм, колко от тях са поставени в чаша с различни размери, както и други нюанси, които трябва да обърнете внимание при измерването.

Измерване на брашното в една супена лъжица – точно като “две и две”!

Не забравяйте, че най-лесният начин да учите измерванията на брашното с различни кухненски уреди. Не се занимавайте с някои прибори за хранене – всички те са взаимосвързани помежду си. От думите отидете на нашия важен бизнес!

В 1 супена лъжица. л. – 20 грама брашно. Това е получено от проста формула. Ако, според теоретичните показания, в една фасетирана чаша от по 250 ml от 8 супени лъжици. л. брашно (160 грама), след това на 1 лъжица масата ще бъде равна на 20 г. Всичко е много просто!

Брашното се изсипва в супена лъжица с пързалка

Може да си помислите, че ако брашното се изсипва с плъзгач, тогава няма никакво значение тези няколко грама до обичайното изкуство. л. Например, при молекулярно готвене тези няколко грама ще бъдат много важни, защото дори не се измерват в грамове, а в наночастици..

Така нареченият “хълм” е само малка част, така че на скалите е 9-10 грама, което доказва, че в лъжица с “хълм” брашното е с тегло 30 грама..

Броят на приборите за хранене и различните показатели на масовоизвестните факти!

Ще разчитаме на предишни математически операции. Ако една статия л. може да съдържа само 20 грама брашно, след това в 50 грама, съответно 2,5. Как разбрахме това? Много проста: трябва 50 разделени на 20.

Направете същото със 100 грама и завършете с 5 супени лъжици; със 150 грама – 7.5 супени лъжици. с 200 грама – 10 супени лъжици.

Позовавайки се на Шерлок Холмс, може да се каже, че всичко е елементарно и не трябва да има проблеми с обикновената аритметика в училище..

Колко супени лъжици в чаша брашно

Ако внимателно прочетете статията по-горе, забелязахте, че ние сме посочили броя на супени лъжици брашно в чаша за измерване от 250 ml. Но има чаши с абсолютно различни размери. Например 500 ml или 1000 ml и т.н. Така че колко супени лъжици брашно в 500 ml, 750 ml, 1000 ml чаши?

Това е доста лесно да се изчисли. Ако 250 мл се поставят 8 супени лъжици. l., след това този номер се умножава по 2 и разберете колко те попадат в половин литър стъкло: 8 * 2 = 16 супени лъжици. л. Съответно, в 750 мл – 24 лъжици (16 + 8 = 24), в 1000 мл – 32 супени лъжици. л. (16 * 2 = 32).

как испечь песочный пирог с яблоками

Как да готвя вкусен бърз ябълков пай, прочетете нашата статия..

Невероятно вкусен сладкарски пай с пиле. Тази сърдечна рецепта ще ви хареса..

Прочетете как да направите ароматизирана торта на кефир за чай – бърза рецепта, която не изисква много усилия..

Резултатът

Горепосочената информация може да ви бъде от полза при молекулярно готвене или ако се занимавате със създаването на сладкарски изделия, печене и т.н. Никога не се намесвайте в ученето, особено когато изучавате такова невероятно и точно нещо като готвене!

Loading...