През последните години общото изгаряне на мазнини стана твърдо на мода – малцина са опитали нова диета или метод. Всички гангенират срещу мазнини, представяйки го като най-лошия враг на нашето време.

Но като биологична материя, мазнините в човешкото тяло изпълняват много полезни функции: поддържаща, терморегулираща, защитна (предпазва от неприятни ефекти, например, нашите бъбреци).

подготовка Л-карнитин в жидком виде и в таблетках

Но колкото за неутралната мазнина, която се депозира под кожата, тя осигурява много грижи както за професионалните бодибилдъри, така и за обикновените хора. Дебелите отлагания развалят външния вид, ниското самочувствие и понякога цялостното качество на живот..

Ето защо не е изненадващо, че хората се опитват във всеки един момент да се отърват от него. Струва си да се отбележи, че броят на мастните клетки се дава на човека по природа, поради което не може да си позволи да го променя поне без операция (липосукция).

Но всеки от тях може да намали обема си, което непременно ще се отрази на външния вид на най-добрия начин. Това се постига чрез физическо натоварване, корекция на храненето, както и чрез използване на специални препарати от спортно хранене и фармакология..

В този случай L-карнитинът се е доказал добре (можете също да намерите името L-карнитин).

Какво е това??

Карнитинът е естествена аминокиселина, която се синтезира в определени количества в човешкото тяло. Той има два изомера – ляво и дясно. Първата версия, известна на потребителя, че L-карнитин (ляв карнитин) е по-популярна..

Десният изомер (D-карнитин) не притежава биологична активност, тъй като е антагонист на ляв карнитин. Аминокиселината има подобна структура с витамините от вида B, нарича се още витамин W..

Съгласно физико-химичните характеристики на карнитина е бял кристален прах, разтворим във вода.

В човешкото тяло, карнитинът се намира в мускулните и чернодробни клетки. Въпреки, че карнитинът може да бъде синтезиран независимо, тази сума е достатъчна, за да осигури жизненоважните нужди на тялото, но може да не е достатъчно за тези, които имат цел да отслабна.

Основните свойства на карнитин, засягащи загуба на тегло

За разлика от повечето мазнини горелки, които са насочени към стимулиране на централната нервна система (централната нервна система), карнитин, от друга страна, има седативен ефект.

Ето защо такъв лек начин да отслабнете се препоръчва за употреба от хора с повишена нервност, подрастващи и деца..

L-карнитин в ампулахL-карнитинът е известен със способността си да увеличава енергийния обмен и наличието на лек анаболен ефект..

Сред цялото разнообразие от аптеки и спортни горелки за мазнини, карнитинът се счита за най-безопасното и най-леко ефективно лекарство. Това се дължи на неговия механизъм на действие върху мастната тъкан..

Докато почти всички мазнини горелки директно засягат липолиза (процеса на разделяне на мазнини), L-карнитин по-скоро го забавя, което води до процеса на загуба на мазнини по друг начин.

Конвенционалните лекарства за отслабване разграждат мастните клетки, като по този начин се задейства производството на FFA (свободни мастни киселини), които предизвикват производството на естествен карнитин в чернодробните клетки. Приемането на L-карнитин, напротив, понижава нивото на FFA в кръвта..

От това следва, че поради различните методи на експозиция, карнитинът не трябва да се приема заедно с други мазнини, защото в този случай техните ефекти се неутрализират.

Един от противоречивите ефекти на приема на карнитин е неговият слаб ефект, като се зачита предишната диета (т.е. ако човекът купи наркотика и не коригира диетата).

Това не е чудо излекуване, което ще изгаря мазнините, докато активно се опирате на буци. Ето защо действието на L-карнитин често се поставя под въпрос, отказва се и се отказва.

Помислете, че започвайки да пиете този инструмент, обърнете внимание на храната: тя трябва да бъде разнообразна, но все пак нискокалорична.

Енергията и изгарянето на мазнините от карнитин е по-високо, толкова по-високо е нивото на FFA в кръвта. Ето защо тя действа добре върху малките деца..

Правилото за приемане на L-карнитин е просто. Ако искате да отслабнете, намалете количеството мазнини и консумираните калории като цяло и ако задачата ви е да увеличите енергийните ресурси (например, отивате в планините или карате колело), ​​а след това комбинирайте карнитин с обилна храна, богата на мазнини..

Отслабване на 7 кг за неделюВземете ли слаби за една седмица? Трудно, но възможно! Как може да отслабнете за една седмица на 7 кг. Нашите експерти събраха най-ефективните начини в една статия. Остава само да ги приложите и фигурата на вашите мечти ще започне да се появява съвсем скоро..

Как да приемате Siofor за отслабване, прочетете следната статия. Обърнете внимание на прегледа на лекарството.

Представени са няколко варианта за впечатляваща диета за мляко. Може би това е точно това, което търсите. Успех!

Формуляри за издаване на добавки, цена и къде да го купите

Карнитинът е твърдо установен на потребителския пазар, така че можете да го купите в аптеката, в магазините за спортна храна и дори в така наречените магазини за продажба на био добавки. Също така, за пробата можете да закупите еднократни порции в спортния бар на залата, където работите (ако предлагат тези услуги).

Не е толкова важно, когато купувате добавката, стига препаратът да е сертифициран и активното вещество да е в правилната доза. Има разлика между човек, който играе спорт, и човек, който води пасивен начин на живот..

Подложени на физическо усилие, тялото консумира хранителни вещества и витамини в големи количества, отколкото в относителна неактивност.

Плюс това, най-вече се нуждае от възстановяване. Така че на спортното тяло, моля, осигурете допълнителната доза при по-висока доза, ако постигате конкретни цели..

Като правило в подходящите дози веществото е в подготовката за спортно хранене..

Що се отнася до формите на освобождаване, има и пълно разнообразие. L-карнитинът се предлага под формата на таблетки, капсули, прахове в течна форма, напитки и ефервесцентни разтворими таблетки. Като цяло, за всеки вкус и портфейл.

Що се отнася до цената на тези добавки, карнитинът, в сравнение с други мазнини горелки, струва малко. За 90 капсули ще дадете около 700 рубли, а за 500 мл течна форма – 1200 рубли. Разбира се, това е условно, защото цената се определя от производителя, маркерите на магазина и дори вашия регион на пребиваване..

Ползи и вреди

Като сравнително безопасна добавка, L-карнитинът има много повече положителни функции..

Полезни свойства:

схема действия карнитина

 • Изгаряне на мазнини;
 • Увеличете енергията;
 • Увеличете издръжливостта (както аеробика, така и мощност);
 • Анаболен ефект (способност за ускоряване на растежа на мускулите);
 • Има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система;
 • Нормализира холестерола;
 • Медицината не е регистрирала вредните ефекти на приема на карнитин, така че описаните по-долу нежелани реакции да се считат за изключения или специални случаи..

Странични ефекти:

 1. Безсъние (поради енергийния ефект на добавката);
 2. Индивидуална непоносимост;
 3. Миастения гравис (ако се подлагате на хемодиализа).

Как да приемате L-карнитин за отслабване

Счита се, че течната форма на карнитин има по-голяма бионаличност. Но вие избирате: може би предпочитате да го приемате в капсули или таблетки.

Процентът, който трябва да приемете, зависи от дозата на закупеното от Вас лекарство и в каква форма е в него. Оптималната доза се счита за от 0,5 до 2 грама на ден, а еднократно се приема 500 mg три пъти дневно.

Приемането на добавката трябва да се извършва сутрин, а също и половин час преди началото на обучението и след това. L-карнитинът работи добре в комбинация с кардио натоварвания, така че не се мързеляйте да бягате и да се потивате добре. В дните, когато не сте ангажирани, опитайте се да вземете точната сума през първата половина на деня..

Съдържание на веществото в естествени продукти

Тъй като тази аминокиселина все още е естествена и не се развива в лабораторията, има продукти, в които тя е включена.

Карнитинът съдържа животински продукти:

 • Червено месо;
 • риба;
 • Млечни продукти.

Обмислете този факт, когато купувате добавка в аптека..

Може да се наложи лекарство с по-ниска доза и желаната скорост може да се получи от естествени продукти..

Как да направите добавките по-ефективни?

Сърдечно обучениеL-карнитинът не е енергична смес от реагенти, а напълно безвредна добавка, която само помага да отслабнете, но не го прави за вас..

Затова трябва да й помогнете в борбата за добро тяло..

За да направите това, трябва да се опрете на кардио и да следвате нискокалорична диета..

Водата в тази система не е необходимо да се ограничава.

За да не възпрепятствате производството на аминокиселини от собствените си клетки (в противен случай те ще бъдат мързеливи, постоянно ги получават отвън), добавката не трябва да се приема повече от три месеца.

Прекъсването между курсовете трябва да бъде поне един месец..

Отговор на въпрос

Въпрос: Купих течен карнитин в спортен магазин, но когато се прибрах у дома, разбрах, че не мирише много добре, освен това съдържа захар. Да, ако искам да отслабна?

Отговор: Да, някои компании произвеждат карнитин без добавка на аромати, така че инструментът може да има неприятен вкус. Това не означава, че добавката е изтекла, това е само едно от нейните свойства..

Що се отнася до захарта, в дозата, която приемате, ще съдържа малка сума, която бързо ще изгори по време на тренировка..

Въпрос: Понякога забравям да пия карнитин в дните без тренировки. Колко зле е?

Отговор: Препоръчва се да приемате тази добавка всеки ден, тъй като има кумулативен ефект. Не забравяйте да приемете, можете да зададете напомняне за това в телефона.

въпроси

Въпрос: Съпругът ми и аз планираме да заченем едно дете, и по това време сме предпазливи от всички добавки. Но все пак искам да отслабна. Колко безопасно ще бъде приемането на L-карнитин в нашия случай?

Отговор: В този случай приемането на карнитин е напълно безопасно и оправдано, тъй като тази аминокиселина подобрява физико-химичните показатели на спермата и стимулира зреенето на зародишните клетки. Затова вземете и не се притеснявайте..

Въпрос: Наистина искам да отслабна, затова си купих мощен източник на мазнини, базиран на ECA в магазина за спортни стоки. Искам да я пия преди тренировка за сила (3 пъти седмично). И за да има по-голям ефект, искам да добавя течен карнитин и да я пия преди сърдечно-съдови тренировки (3-4 пъти седмично за един час). Ще бъде ли оправдано или по-добре да се пие едно нещо?

Отговор: L-карнитин не се препоръчва да приемате заедно с други лекарства за отслабване, тъй като те могат да неутрализират действията на другия..

Ако имате много наднормено тегло, няма противопоказания за лекарства, съдържащи ефедрин и имате добро здраве, тогава в този случай трябва да направите избор в полза на ECA, тъй като това е по-мощно лекарство за изгаряне на мазнините. Но не забравяйте да проверите контраиндикациите и страничните ефекти..

Отзиви

Пия течната форма на карнитин вече една седмица, много се потя в тренировка, но досега само минус 1 кг Искам повече, вероятно, все пак трябва да отида на диета.

Виталина, на 25 години

Чувствах силен удар върху себе си, макар че без карнитин аз наскоро бях преодолян от слабост. На последната тренировъчна сесия добавих 5 кг в пресата.!

Олег, на 28 години

Изглежда, че не работи за мен. Въпреки че понякога забравям да пия хапчета, когато не ходя в салона. Ще се опитам да стана по-отговорна и тогава ще видим.

Арина, на 32 години

Много се радвам, че треньорът ми посъветва да купя карнитин! Това е първата сериозна добавка, която започнах да пия след началото на обучението. Докато ми харесва всичко, загубих 4 кг!

Людмила, на 24 години

През последните две седмици съм на твърда диета, отричах себе си всичко вредно и пих карнитин в капсули. Бях на 5 километра на ден. С 100 кг загубени 8, надявам се това да не е ограничението.

Николай, на 35 години

Вижте също и видеоклип за L-карнитин: