Как да направите плесен за торта от скрап материали със собствените си ръце

С настъпването на Великденската седмица, всички домакини вземат от килера за торти и започват да ги пекат. По традиция те се пекат под формата на цилиндри, чинии, за които е достатъчно лесно да се купуват или да се правят импровизирани средства.

Великденски торти

Хартия за торта на хартия

Една от най-простите опции за материал е хартията, но лаптопът не е подходящ, защото тестото е вискозно и дебело, което ще окаже натиск върху формата. Трябва да използвате материал, който да издържи на такъв натиск и да направи тестото така, както трябва. Перфектно прилягане:

 • картон;
 • албуми;
 • опаковъчна хартия;
 • подаръчна хартия.

Процесът на създаване не отнема много време, най-важното е да не бързате и да правите всичко спретнато.

Това ще отнеме:

 • хартия;
 • картон;
 • ножици;
 • телбод;
 • лепило;
 • молив или писалка;
 • буркан (толкова голям, колкото торта трябва да бъде).

Инструкции:

 1. Опаковайте буркана в един слой с хартия и маркирайте мястото на свързване;
 2. След като извадите буркана, добавете още няколко сантиметра към маркираното място и нарязайте хартията;
 3. Завъртете получения лист в цилиндър и го затегнете със скоч или лепило; за закрепване
 4. Степлерът е по-надежден и удобен в този случай;
 5. За да предотвратите залепването на тестото, можете да поставите друг цилиндър вътре – от пергамент, или просто да лепирате всичко вътре с масло;
 6. От картон, нарязан на квадрат до размера на долната основа; да направя основание
 7. Нарежете ръбовете на долната основа на хартията с ножици и я извадете;
 8. Залепете основата към картона. капацитет готова

Контейнерът за печене на тортата е готов!

Как да направите фолио

Предимството на фолиото е, че тортите в него няма да изгорят. Можете лесно да го мазни с масло вътре, но дори и без това, торти са направени в такава форма като красива!

Това ще отнеме:

 • фолио;
 • телбод;
 • ястия (бурканче, колба) с желания обем и тип.

Защо да правите форми със собствените си ръце, е много по-изгодно от закупуването? Защото можете да създадете торта от всякакъв размер и тип. Например, вместо стандарт може да вземете малка чаша и да изпечете торта, основана на нея. Получете малко сладкарски сладкиши за подарък на дете..

Процесът е изключително прост:

 1. Подгответе контейнера и го увийте 2-3 пъти с фолио. Можете да превъртите фолиото предварително два пъти и да го удвоите веднъж;
 2. Оставете допълнително пространство отстрани (2-3 см) за бъдещия шев и изрежете фолиото;
 3. Завъртете парчето от останалото фолио няколко пъти и закрепете;
 4. На мястото на шева няколко пъти затягайте листовете със стаплер;
 5. Капацитет за завъртане на горната част на дъното и фолиото се припокриват няколко пъти, за да се обвие дъното;
 6. Завъртете контейнера назад и внимателно го махнете;
 7. Трябва да имате цилиндрична тавичка с дъно;
 8. Нежно изравнете стените на фолиото и можете да започнете да го печете.

От една ролка фолио може да получите до 10 формуляра!

от отличаетсяКакво е различно от Великденската торта Великденска торта в нашата статия.

Опитайте се да направите деликатна глазура с желатин, за да украсите празнични Великденски торти..

Прочетете как да украсите яйцата с помощта на decoupage – стъпка по стъпка рецепта с снимки и видеоклипове.

Пергамент великденски торти плесени

Пергатът за печене може също да се използва като тава за печене. Вярно е, че ще е необходимо повече от хартия или фолио, защото е много тънка. Но предимството му е, че не е необходимо да се смазва с допълнителни петролни торти в такива контейнери за пергаменти, които просто не се залепват. Самият пергамент лесно се отстранява след употреба..

Това ще отнеме:

 • няколко листа пергамент;
 • телбод;
 • капацитет като база.

Майсторски клас стъпка по стъпка:

 1. На масата разгънете листовете пергамент. Те могат да бъдат предварително захванати от 2, така че те да са по-плътни и можете да го направите в процеса;
 2. Препоръчително е да се удвои пергаментът, така че горният край на буркана да е точно в края на пергамента;
 3. В края на пергамента поставете бурканчето и го преместете в пергамент;
 4. Където е разположено дъното на буркана, поставете пергамента и го закрепете със скоби;
 5. Внимателно извадете контейнера и закопчайте пергамента със сечерник.

Машините за печене на пергат са много крехки, затова трябва да се борави с тях..

От кутията

Контейнерът с висока яка е сякаш специално направен, за да се превърне в идеалното средство за печене на Великденски торти. Въпреки това, дори при подобен почти завършен капацитет има някои нюанси. Това ще отнеме:

 • консервиране на високо съдържание на компот, сок или кисели краставички;
 • нож за консервиране;
 • файл;
 • клещи;
 • остър нож или трион.

Много от банките използват банките веднага след отварянето им, но това не е напълно правилно. Те се нуждаят от допълнителна обработка:

 1. Отворете кутия с отварачка за консерви;
 2. Отстранете всички вътре и мийте добре;
 3. Острите краища могат просто да се наведат с клещи навътре, но е по-добре да отрежете горната част с остри зъби с трион или остър нож;
 4. Файл (можете да шкурка), за да обработите върха на гладкост;
 5. Във фурната да се запалят бурканите;
 6. Поставете в пергамента и можете да печете торти.

Има прости банки, които се продават с вече вградения ключ. Краищата им след отварянето са гладки, така че тези манипулации не са необходими за тях. Можете просто да измиете и затоплите кутиите и да започнете да печете веднага..

Други материали

Благодарение на универсалния тип Великденски торти, правилният цилиндър не е проблем да се намерят или да се съберат ястия за него от импровизирани средства. Тя може да бъде направена от:

 • хартия;
 • фолио;
 • картон;
 • пергамент;
 • консервни кутии;
 • цилиндрични контейнери;
 • тигани;
 • от кафе-кутии с големи обеми;
 • чаши;
 • бурканчета за бебешка храна;
 • керамични саксии за цветя (само измийте добре и изгорете във фурната преди това);
 • керамични чаши;
 • метални саксии и чаши.

Всичко, което има подобен външен вид, ще направи, а ако няма подходящи предмети, лесно можете да изпечете Великден с малко по-различна форма. В крайна сметка основното нещо не е гледната точка, а значението.!

Как да направите традиционна форма за сирене Великден

Вкусното сирене Великден в готвенето е много по-сложно от обичайните торти от тестото и е приготвено в специален контейнер, който има вид на четиристранна скъсана пирамида. Защо точно тази форма? Защото, според легендата, Голгота, на която Христос е бил разпънат, е като пирамида с 4 ъгъла, така че Великден от извара е направен по подобие.

Замяната на индустриалната форма за него ще бъде по-трудна, защото не е толкова обичайна в ежедневието като нормален цилиндър. Но нищо не е невъзможно. Тя може да бъде направена от:

 1. Пластмасова петлитрова бутилка за вода. Неговият връх има формата на пресечена обърната пирамида, така че чрез отрязването му с остър нож получаваме необходимия капацитет. Ще трябва да отвиете капака му и да го покриете с няколко слоя марля вътре. След като сте поставили отрязаната част на бутилката над обичайната чаша, ще можете да разнесете изварата в нея – излишната течност ще тече през отвора;
 2. Контейнер за съхранение на зърнени и тестени изделия. Всички те са направени под формата на куб и са много подобни на оригиналните ястия за извара за Великден. Вътре е необходимо марлята да бъде поставена на няколко слоя, така че краищата й да висят извън контейнера. Допълнителна габарит ще тече през марля;
 3. Стар ренде. Това е перфектната форма за тортата от извара. Важно е да отрежете дръжката от рендето и да го обърнете с тесни основи надолу. Отвътре лежеше марля, сгъната на няколко слоя. Решетка, поставена на дървена поставка и може да се постави в сиренето;
 4. Детска кофа за пясък. Ако погледнете просяците, които децата оформят с нея в пясъчната кутия, лесно можете да разрешите проблема с липсата на необходимите съдове. Можете да си купите нова кофа или да измиете съществуваща. Също така покрийте с марля и започнете да готвите извара маса;
 5. Картон. Използвайки дебел картон за опаковане, можете сами да направите форма. Достатъчно е да начертаете желаната форма върху картона (като си спомните, че ще бъде лесно да запечатате парчетата, ако ги направите на принципа на пъзелите) и да го изрежете. След като събрахме формуляра и го закрепихме със стяга за вярност, трябва да положим марля в него и после да оставим самата торта. Опаковният картон е доста плътен и няма да се намокри под въздействието на влагата от изварата.

Подготовката на една торта от Великден не е никак трудна, особено когато формулярите за нея могат да бъдат намерени в съседните битови предмети..

Loading...