Яйцата са ценен и полезен продукт. От тях можете да приготвите ястия за закуска, обяд и вечеря.

суров яйца

Също така е голяма закуска на пътя или на пикник, при условие, че се съхранява при подходяща температура..

Лесно е да се готвят, само модерни уреди, като например микровълнова печка, изглеждат напълно неподходящи за това..

И все пак може да има шанс?

Микровълнови яйца: защо не

Яйцата са крехък продукт, едно небрежно движение или лек удар, а всички вътрешности изтичат от черупката и трябва да ги хванете по-бързо, за да готвите омлет по-късно.

Възможно ли е да готвите яйце в микровълновата? Отговорът на този въпрос може да бъде даден на този въпрос: разбира се, да, ако имате търпение, кърпа за почистване и защитен костюм в случай на експлозия..

Ако готвите продукта в микровълнова фурна във вода, в черупката се създава огромно налягане, под действието на което жълтъкът и протеините могат да експлодират, което ще доведе до неизправност на оборудването.

Е, ако микровълновата фурна просто се изключи и всъщност тя може да удари с ток, вратата може да се отвори, чашата може да се счупи. По-добре да не провеждате такива експерименти.

Ако наистина сте непоносими и искате варени яйца за закуска, но редовната готварска печка не работи, тогава има опция да се отърве продуктът на черупката и да се готви в микровълновата фурна. Този метод ще работи по-безопасно и по-точно..

Микровълнова фурна!

Кухничките, които искат да изпитат техниката и да галят нервите си чрез кипене на яйце в микровълновата фурна, трябва да знаят някои тайни:

микровълнов

 1. Кухненски прибори за експеримента – много подходящи за микровълнова фурна. В противен случай съществува опасност плочата да се разбие на малки парчета, да се счупи стъклото и да се повреди готвачът;
 2. Ако има нужда, по-добре е да готвя студено яйце. Като го вземете незабавно от студа, можете да видите експлозия за 5 секунди;
 3. Не можете да използвате фолио, отразява микровълновата лъчи и деактивира оборудването. Микровълновото фолио е сигурен начин да видите мълния у дома;
 4. С настройването на таймера в точното време, не можете да погледнете във фурната, продуктът може да избухне, да счупи стъклото и човек да изгаря или да пострада.

След това описваме как да приготвяме яйцата в микровълновата фурна, ако сте решени да се опитате да приложите този опасен експеримент..

Доказани методи на готвене

Така че, можете да готвите яйцата в черупката в микровълнова фурна, ако действате много внимателно. За варено варено ястие ще ви трябва:

 • Керамична купа (можете да чаша);
 • 1 сурово яйце;
 • Залепване на сол;
 • 300-400 g вода;
 • Пин, нокти или игла.

правя прокол иглойИзмийте яйцето, само с варена вода, изсипете в купа и добавете сол. С помощта на игла, щифт или нокът внимателно пробийте корпуса достатъчно дълбоко, така че филмът под него също да се спука.

Сложете яйцето леко и бавно (така че да не се пука от вряща вода) във водата от страна, на която няма пробиване, като се опитвате да не се обърнете и бялото и жълтъкът няма да изтекат. Включете таймера на печката за 6 минути при ниско или средно захранване.

Когато времето изтече, получавате твърдо сварен продукт, който трябва да бъде поставен в ледено студена вода. Така че черупката ще бъде по-добре да се премести от протеина.

Меко варено яйце може да се приготви и в микровълновата фурна, по-лесно е да се направи, отколкото да се вари. Необходими продукти и прибори за 1 сервиране:

 • Дълбока купа;
 • 1 сурово измито яйце;
 • Залепване на сол;
 • 400 грама вода.

Изсипете солената гореща вода в купа, внимателно натопете яйцето в нея. Поставете в микровълновата. Време за готвене – 3 минути при 400 W.

Когато изтече времето, поставете го под студена вода. Мекият продукт е готов.

Важно е да имате предвид, че микровълновата фурна е различна един от друг, поради което готвенето може да варира във всеки модел..

По време на опита и грешката, готвачът ще намери оптималния брой минути и ватове, при които ще бъде получено при необходимост.

Друг надежден начин за готвене на яйца в черупката, вижте видеото:

Изпечено яйце без черупка в микровълновата е истинско

За да получите здравословна закуска яйца, приготвени с микровълнова фурна, трябва да знаете чудесен начин да ги приготвите без черупки..

За хранене без черупки ще ви трябва:

 • Дълбока плоча;
 • 0,5 ч.л. масло;
 • 1 яйце;
 • Хранителна опаковка.

сготвен яичко без скорлупыНамажете табела с масло, разбийте яйцето в него внимателно, така че жълтъка да не се смесва с протеина. Покрийте ястията с обвивка, така че да не докосват продукта..

Задайте захранването на 400 вата за 2 минути. На всеки 20 секунди се препоръчва да спрете времето и да проверите готовността на чинията, но внимавайте да не изгорите пръстите си..

Готови ли сте да си купите храна и оставете го за минута или две.

Този метод е достатъчно надежден, за да предотврати експлозия на продукта, но има специални инструменти, които точно ще помогнат да готвите яйце без черупка. За тази цел се използват специални контейнери за печене на яйца..

За една порция от продукта без черупката ще са ви необходими:

 • Контейнер за печене на яйца;
 • 1 сурово яйце;
 • 1/3 ч. Л. масло;
 • Сол на върха на нож.

За да качите продукт в контейнера, като го добавите. Поставете контейнера в фурната и го поставете на 4 минути при ниска мощност..

Поставете маслото върху готовото ястие и го поднесете на масата..

Специална матрица за печене на яйца ще помогне да извадите внимателно ястието от микровълновата печка, без да изгорите..

Калорично съдържание яицАко наблюдавате теглото си, то калоричното съдържание на продуктите е много важно за вас. Какви са калориите пилешки яйца. Бъдете информирани!

Как да готвите великолепен омлет във фурната, прочетете тук. Голяма рецепта за любителите на пилешкото яйце..

Търсите ли ефективен начин да отслабнете? Протеинова диета – това, от което се нуждаете! В тази статия можете да научите за всичко това..

Гурме закуска на домати

Можете да сварите яйце в микровълнова фурна в домат, патладжан, черен пипер или тиквички. Такава оригинална стъпка ще изненада домакинствата. За 1 човек имате нужда от:

 • 1 узрял, чист домат;
 • 1 сурово яйце;
 • Сол – на вкус;
 • Свещ от магданоз за декорация.

Нарежете горната част на доматите и извадете кашата с лъжица.

Изрежете сердцевинку

Чук в бяло с жълтък и сол.

Карайте в яичко

Поставете чиния с чиния в микровълновата фурна и задайте времето до 4 минути при 450 вата. Украсете храната с клонче от магданоз.

ястие в помидоре

Варено яйце за закуска е храната на шампионите, както и хора, които се грижат за тялото, здравето си и просто обичат този продукт. Неговата полезност е невероятна, а вкусът е фин и нежен..

Готвенето на яйце в микровълновата фурна не е лесно, но е възможно. Достатъчно е да се придържате към мерките за сигурност, да познавате тайните и да не експериментирате отново.

Предлагаме ви още начини за готвене на яйца в микровълновата фурна, като сте опитали, че можете бързо и лесно да приготвяте различни ястия за закуска или закуска: