Mastic е доста популярен продукт, който се използва за украса на торти. Въз основа на него можете да създадете голямо разнообразие от фигури, шарки и рисунки. Единственото нещо, от което се нуждаете, когато работите с нея, е достатъчно въображение..

Рецепта за торти мастика
как приготовить и окрасить мастику из маршмеллоу
съставки Брой на
Пакет от бонбони бонбони 100 g
Лимонов сок 10 ml
Сладка захар от едно до едно и половина очила
Време за готвене: 60 минути Калории на 100 грама: 300 Kcal

За първи път най-добре е да купите бонбони с един цвят. Двуцветните или многоцветните сладки може да не дават желания цвят.

Бонбоните трябва да се сгънат в един контейнер, да се добави една супена лъжица лимонов сок и да се постави в микровълнова печка (при максимална мощност, обикновено 10-20 секунди е достатъчно). В резултат на това marshmallows трябва приблизително двойно по размер..

Ако не е възможно да използвате микровълновата фурна, тази стъпка трябва да се направи на водния залив. Въпреки това, в това изпълнение ще отнеме повече време..

След като масата се увеличи по обем, можете да продължите да мехтените. Добавете малко сладка захар и разбъркайте. Когато консистенцията стане достатъчно стегната и ще бъде трудно да се намесва, поръсете повърхността на масата с прах и разстилайте сладката маса там. Готовите маси трябва да спрат да се придържат към ръцете. След това го обвиваме във филм и го оставяме да “почива” на студено място в продължение на половин час..

Шоколадово блато

Друга една от най-успешните рецепти:

 • Зеле – 150 г;
 • Прахова захар – 200 г;
 • Шоколад (избран цвят по предпочитание и цел) – 100 g;
 • Вода – 30 ml;
 • Масло – малко парче от 25-35 грама;
 • Картофено нишесте.

Време за готвене – 1 час.

Калория – около 380 kcal.

Сладкишите поставят в купа, добавят малко вода (2/3 от общото количество) и загряват в микровълнова фурна. Шоколадът, заедно с парче масло и 1/3 вода, също се нагрява малко. Ако използвате микровълнова печка, основното не е прегряване.

изложени зефир

Затопляме нагрети бонбони и шоколад в купа с прах и смесим. След това поставете масата в торбичка или увийте с прилепващо фолио и я поставете в хладилника за 6-8 часа.

добави шоколад

След определеното време се изважда, като се оставя да лежи малко на стайна температура. Трябва да се търкаля, поръсва се с нишесте.

мога раскатывать

Как да нарисувате мастика: естествени начини

На първо място, заслужава да се отбележи, че има два варианта за оцветяване:

 • След като marshmallows се увеличи по размер (след като ги затопли в микровълнова печка, или във водна баня);
 • След като масата е напълно готова (по-сложна опция).

В първия случай, вече оцветената маса се омесва. Във второто време отново трябва да замените готовия мастик. Предимството на втория метод е, че можете да създадете ефект от “мрамор”. Това се постига, ако след добавяне на багрилото не се омесва напълно мастика. Така ще има светли и оцветени ивици, които наподобяват мрамор..

Най-простата форма на оцветяване са натурални сокове:

цвят мастики

 1. Жълт – ананас;
 2. Розово цвекло;
 3. Червен череша;
 4. Оранжево – морков;
 5. Синьо – боровинка, червено зеле;
 6. Зелен – магданоз;
 7. Кафяв – шоколад, изгорена захар.

От цветовата гама е най-трудно да се постигне черно. В края на краищата, естествените бои не са толкова богати, колкото магазините.

Коя торта е най-добре да се прилага мастика?

Някои неприятни мигове по време на работа могат да бъдат причинени не от неправилна работа с мастика, а от грешен избор на торта. За декориране с мастика, закупени или домашно приготвени сухи бисквити, масло сладкиши са най-добри.

Влажността е първият враг на такъв десерт. Ако тортата е прекалено наситена, тя ще окаже негативно влияние върху покритието с мастика..

Освен това има и друга тайна. За да не се влоши резултатът, тортата, покрита с мастик, трябва да се съхранява само в плътно затворен контейнер или в кутия..

рафтове в кляреРак пръчки в тесто е проста рецепта, която може да се използва по всякаква причина..

Направете пикантна лют червен пипер. Въпреки екзотичното име е лесно да готвите. Прочетете рецептата.

Проста рецепта за торта в микровълновата фурна. Какво да добавите? Шоколад, стафиди, захаросани плодове, плодове – прочетете най-интересните рецепти тук..

Как да извадите мастика и да го покриете с торта

Един от важните етапи е подвижен. Трябва да се има предвид, че прекалено тънката паста в крайна сметка ще се счупи, без дори да докосне тортата. Освен това ще покаже всички нередности и нередности при лошото смесване..

Оптималната дебелина за мастика, която е предназначена да покрива кексовете – не повече от 3 мм.

Най-добре е да използвате специална подложка при валцуване. Също така има раздели с кръг и радиус, които ще помогнат да се определи дали има достатъчно валцована маса, за да се покрие напълно тортата..

За да избегнете “вълните”, трябва да се търкаляте с марж, а след това да намалите мастика върху тортата. Тя постепенно ще падне, ако е необходимо.

Полезни съвети за вземане на мастика и работа с нея

Първият въпрос, който интересува мнозина, е времето за съхранение на този продукт. Както се оказа, има няколко основни правила:

 1. Съхранение само на студено място (хладилник или фризер);
 2. Масата трябва да бъде плътно обвита в целофан или в хранителен филм;
 3. В хладилното отделение периодът е 6 седмици;
 4. Във фризера – до няколко месеца;
 5. Завършените фигури могат да се съхраняват на сухо място в плътно затворен контейнер за период от два до три месеца.

Често с мастика има и друг проблем: при работа може да се счупи. Това се дължи на факта, че масата му съдържа мехурчета и е хетерогенна. За да се омесне хомогенна основа, тя трябва да се меша и да се развърта няколко пъти. След това, в процеса на пускане, месене всички мехурчета ще бъдат елиминирани, и мастика ще бъде хомогенен..

Друга причина за разкъсване е груб прах. Ако се използва грубо смилане, нищо не може да се направи. След това ще трябва да покрием недостатъците с щапела или да ги скрием с декоративни елементи..

За да може покритието да блести – трябва да вървите около мастика с четка, потопена в разтвор от пчелна водка. Веднага след като алкохолът се изпари, мастика ще блести.

Кук удоволствие!