Мазнини горелки – категория на специализирано хранене за спортисти, която се използва за резорбция на мастни натрупвания. Хората, които предпочитат да следват фигурата си, като посещават фитнес залата, вземат мазнини за повишаване на ефективността на тренировката.

Става ясно, че мазнините горелки не са чудо лек за да се отървете от наднорменото тегло. Можете да се възползвате от тяхното използване само ако тялото е обект на редовно активно обучение..

употреба жиросжигателей женщинами для похудения

Ето защо не трябва да бързате да рекламирате, че се обаждате, за да купите наркотика и да наблюдавате “изпарението” на теглото без ненужни действия. Спортното хранене винаги е просто добавка за поддържане на красива фигура..

Когато се поглъщат, мазнините горелки произвеждат някои химични реакции в нея, които допринасят за разграждането на мастни депозити. По този начин те имат следните ефекти върху тялото:

 1. Подобряване на работата на всички метаболитни процеси;
 2. Слабост, мълчаливо чувство на глад;
 3. Отстраняване на излишната течност;
 4. Увеличаване на енергийните ресурси понякога за улесняване на усъвършенстваното трениране
 5. Помощ при обработката на сложни вещества;
 6. Изгаряне на калории в покой.

Видове мазнини горелки

Мазнините горелки за отслабване на жените има различни видове, сред които са естествени и синтетични хранителни добавки. Основният принцип на действие на маслените горелки може да варира в зависимост от това, кое водещо вещество присъства в тях..

Маслените горелки се предлагат в различни форми, например под формата на капсули, прахове за храни за приготвяне на напитки и др..

Най-често мазнините горелки са разделени в категории, като се започне от техния състав. Така че, има следните видове мазнини горелки за жените да отслабнете.

термогените

Този тип мазнини за изгаряне на мазнини е най-ефективен при приложението. Тези вещества включват съставки, които имат следните ефекти върху тялото:

 • Ускоряване на метаболизма;
 • Стимулиране на нервната система;
 • Потискане на глада;
 • Увеличаване на налягането на тялото.

Такива мазнини горелки включват такива добре известни вещества като кофеин, таурин, гуарана, холин, плодови киселини и др. Често тези съставки могат да се видят в състава на енергийните напитки..

Термогениците са изгаряне на мазнини от естествен произход, защото ефектът им върху тялото е безвредни, като се спазва допустимата дозировка.

термогените

Все пак трябва да се отбележи, че те имат редица сериозни противопоказания, които не бива да се пренебрегват:

 • Нарушения на сърдечно-съдовата система;
 • Лезии на храносмилателния тракт;
 • Болести на бъбречната или чернодробната система;
 • диабет;
 • захарен диабет.

В случай на сърдечни заболявания е строго забранено да се вземат термогенни вещества, в този случай те ще доведат до сериозни и неприятни последици за здравето..

Страничните ефекти на термогенните лекарства включват еметично желание и гадене, сърдечна аритмия, безсъние. Можете да се отървете от тези явления, като спрете употребата на термогенни вещества..

За да получите резултата, жените трябва да приемат термогенетика на празен стомах, преди да извършат кардио упражнения. Веществото може да се приема отново след 3-5 часа, така че наркотикът няма да има време да излезе от кръвта..

Курсът на приемане на термогенезата трае един месец, след което е важно да се даде на тялото почивка след няколко седмици.

Можете да закупите този тип мазнина горелка в магазините за спортна храна. Аптеките също могат да се спъват при термогенни лекарства, но често предлагат тесен обхват;

lipotropics

lipotropicsТази категория мазнини горелка е не по-малко ефективна от предишната, но има по-лек ефект върху тялото. Съставът им съдържа вещества като хром, левокарнитин, метионин, лецитин. Липотропиците засягат тялото, както следва:

 • Трансфер и рециклиране на мазнини;
 • Активирайте метаболитните процеси на клетъчно ниво;
 • Намалете разграждането на клетките и веществата.

Основното предимство на липотропните мазнини за горене е, че за разлика от термогенните вещества те не повишават телесната температура, нито оказват отрицателно въздействие върху сърдечно-съдовата система във всякакви количества. Напротив, те намаляват сърдечното претоварване до минимум.

Можете да закупите липотропика в градските аптеки и в магазините за спортна храна. Последните предлагат по-голям избор на стоки;

диуретици

Ефектът на тези средства върху тялото е малко по-различен от този, който се получава от предишните. Диуретиците нямат дълготраен ефект..

Веднъж в тялото, те активират само диуретичната функция. Поради това свойство, тялото има способността да се отърве от излишната течност, а след това от наднорменото тегло..

Тези препарати се основават на естествени елементи, а именно на билки и техните колекции. Тъй като са налични във всеки град, можете да ги купите във веригите на аптеките на града или в онлайн магазини;

аноректици

намаление аппетитаЛекарствата, базирани на анорексигенни вещества, помагат ефективно да отслабнат.

Основната им функция в борбата със затлъстяването е да заглушат усещането за глад..

Нека по никакъв начин не се отразяват на процесите на тялото, благодарение на аноректиците, които не могат да се освободят по време на преминаването на диети.

Аноректиците имат тесен диапазон от противопоказания:

 • Нарушения на стомашно-чревния тракт;
 • Болести на сърдечно-съдовата система;
 • диабет;
 • захарен диабет.
 • Можете да си купите аноректични лекарства в аптеките.

Ефективни мазнини горелки за жените да отслабнете

Както беше отбелязано по-рано, действието на лекарствата за изгаряне на мазнини се основава на водещите вещества в тях. Има 3 от най-ефективните мазнини горелка, използването на които помага в кратко време да се отървете от наднорменото тегло:

 1. Левокарнитин (L-карнитин). Това вещество е естествено произведено в човешкото тяло. Той активира енергийните си ресурси, като по този начин увеличава физическата активност. В резултат на това човек може активно да изгаря калории. Карнитинът обаче се отделя в малки дози, които понякога не са достатъчни, за да увеличат тонуса и да изгарят калории. Поради това можете да го закупите като хранителна добавка в аптека и да я вземете преди извършването на кардио тренировки;
 2. Твърд хардкор. Тази диетична добавка за жените да губят тегло е в състояние ефективно да ги отърве от мазнини гънки на тялото. Той се основава на термогенни вещества, включително кофеин. Веднъж в тялото лекарството активира физическата активност, потиска глада и ускорява метаболитните процеси на клетъчно ниво. Можете да го купите в магазините за спортно хранене;
 3. Nutrex Lipo-6х. Това лекарство е най-ефективният начин да отслабнете за жените. Често се използва, когато трябва да отслабнете за много ограничен период от време. Основният му ефект е резорбцията на мастни натрупвания в някои части на тялото. Основният компонент на лекарството е кофеин, който има термогенно свойство. Продажба на наркотика в магазините за спортно хранене.

Трябва ли жените да използват спортни добавки: ползите и вредите

Въглеродните горелки от всякакъв вид често предизвикват дискусия за диетолозите. Много хора казват, че спортното хранене с продължителна употреба може да причини непоправима вреда на тялото..

Освен това някои лекари твърдят, че термогенните ефекти са пристрастяващи и изхвърлянето им може да върне всички промени, които са постигнати..

Въз основа на обратната връзка и резултатите на клиентите, можете да извлечете следните недостатъци на мазнините горелки:

 1. Промени в хормоналните нива. Всеки може да забележите колко активни тренировки с паралелната употреба на вещества, изгарящи мазнините, засягат момичетата. Мускулите им се увеличават и тялото придобива не много женствени форми. Но най-важното отрицателно въздействие, което те оказват върху хормоналното си състояние. Така че, някои момичета могат да забележат значително намаляване на бюста, нарушение на месечния цикъл и намаляване на гласа;
 2. Не може да се консумира в големи количества.. Много от теглото предпочитат да следват правилото: “Колкото повече – толкова по-добре”. В случай на използване на мазнини горелки ще трябва да преразгледа този навик, тъй като те могат да бъдат използвани само в ограничени количества. В противен случай може да се сблъскате не само с редица странични ефекти, но и със заболявания на сърдечно-съдовата и нервната системи;
 3. Неточен резултат. Въпреки че мазнините горелки са много ефективно средство за постигане на красива фигура, никой не може да гарантира, че те ще работят върху всеки организъм по същия начин..

Но мазнините горелки също имат редица положителни аспекти в сравнение с други средства за отслабване жени:

красив рельеф фигуры

 • Висока ефективност при усвояването на телесните мазнини;
 • Повишена физическа и мозъчна активност;
 • Подобряване на метаболизма;
 • Укрепване и фиксиране на резултата след твърдо обучение;
 • Даване на фигурата красиво облекчение;
 • наличност.

Така че, можем да заключим, че жените трябва да ядат мазнини за горене само ако са спазени правилата. В противен случай може да попаднете на неприятности.

Как да използвате спортно хранене за отслабване

Съществува списък от правила, които гласят относно правилното използване на вещества, изгарящи мазнините:

 1. Важно е да купувате мазнини за горене само от надеждни производители. Въз основа на избора трябва да се прави преглед на интернет;
 2. За да се избегне навикването на тялото, изгарянето на мазнините отнема само един месец, а след това прекарва почивка за няколко седмици;
 3. Струва си да се помни, че някои групи от тези лекарства повишават телесната температура и налягането, особено препаратите с термогенни ефекти;
 4. Мазнините на базата на термогенни вещества трябва да се консумират само на празен стомах през първата половина на деня, точно преди тренировка;
 5. Не можеш да ги пиеш вечер, заплашва безсъние;
 6. По-добре е да се разрежда приемането на наркотици с витаминни комплекси, както и използването на вода;
 7. В случай на нежелани реакции трябва незабавно да се спре консумацията на мазнини горелки;
 8. Мазнините горелки имат смисъл да се вземат само, когато играят спортове, с неактивен начин на живот те са от малка полза.
диетичен питание для похуденияПравилната диета за отслабване: менюто за седмицата с рецепти. Тази статия ще бъде вашият личен асистент по пътя към хармонията.

Модните списания, интернет порталите и женските форуми са пълни с информация за зеленото кафе за отслабване. Събрахме цялата необходима информация за това уникално питие тук, така че да не търсите никъде другаде. Прочетете, ще бъде интересно!

В следващата статия ще говорим за ползите от гладуването на ябълките, както и как да ги извършим правилно, за да намалим теглото..

Странични ефекти

Мазнините горелки често могат да причинят няколко странични ефекти. Например:

 • Дразнене на неравномерната система, която се проявява чрез психоза;
 • Болести на бъбречната и чернодробната система;
 • Стомашно-чревни нарушения;
 • Izzhoga4
 • Високо кръвно налягане;
 • Повишено потене;
 • безсъние; гадене
 • виене на свят;
 • Гърчове и гадене;
 • диария;
 • Аритмия на сърцето;
 • трепери;
 • Дисфункция на щитовидната жлеза.

При изброените по-горе симптоми трябва да намалите или да спрете консумацията на вещества, изгарящи мазнините.

Най-добрите помощници в борбата с мазнините – природни продукти

Има и мазнини горелки от естествен произход, които могат да бъдат намерени в много достъпни храни. Най-активните естествени мазнини горелки включват:

 • Чиста питейна вода;
 • Sassi Water;
 • Вода, разредена с лимонов сок;
 • Вода с добавка на овесена каша;
 • Билкови чайове;
 • Чай от джинджифил;
 • Червено вино;
 • Кафе и деривативни напитки;
 • овесена каша;
 • Цитрусови плодове;
 • Високо протеинови храни;
 • Зеленчуци, които отстраняват излишната вода от тялото (например зеле);
 • Всички подправки.

Особено забележително е въздействието на цитрусовите плодове върху тялото..

Най-ефективната естествена изгаряща мазнина е грейпфрут. Тя може да се консумира както както обикновено, така и на базата на прясно изцедени сокове и глазури, съчетани с други активни съставки..

Ананас е на второ място сред горелки за плодови мазнини. Наличието на голяма концентрация на бромелаин в него допринася за ускоряване на метаболизма и разграждането на телесните мазнини.

Оранжево – мазнина горелка, чието действие често се приравнява към действието на грейпфрут. Тя изчиства тялото от токсични вещества и разгражда мазнините.

Киви е най-нискокалоричната горелка за цитрусови плодове и мазнини, защото може да се яде толкова често, колкото е възможно, за да се постигне красива фигура. Той също така произвежда отлични зелени глазури, които могат да се разредят с други активни съставки..

Но не забравяйте, че не трябва да ядете цитрусови плодове на празен стомах. Така че, те могат да навредят на стомаха..

Как да готвя мазнини горелки за загуба на тегло у дома

Въз основа на естествени мазнини горелки, можете да излезе с много интересни рецепти, но най-ефективните са отслабване коктейли. В края на краищата, те се концентрират в себе си няколко компонента, които насърчават загуба на тегло..

Рецепта 1 – Вода Sassi

съставки:

 • Вода – 1,5 литра;
 • Корен от джинджифил – ½ бр;
 • Краставица – 1 бр;
 • Лимон – ½ бр;
 • Лайм – ½ бр;
 • Пресни листа от мента – 4-5 парчета.

Рецепта за готвене:

 1. Измийте съставките;
 2. Коренът на джинджифил се разтрива с коричка;
 3. Краставица от краставици и нарязана на месо;
 4. Лаймът и лимонът се нарязват на малки парченца с лющенето;
 5. Изсипете вода в бутилката;
 6. Добавете всички съставки към водата;
 7. Разтърсете.

Пийте тази течност е необходимо през целия ден, защото нейните съставки активно се борят с подкожна мазнина.

Рецепта 2 – Citrus Smoothie

съставки:

 • Ананасова каша – 5 броя;
 • Пулп от грейпфрут – ¼ парчета;
 • Кефир – 200 ml;
 • Тиквени семки – 45 г;
 • Кокосово масло – 3 супени лъжици.

Метод за приготвяне:

 1. Измийте съставките;
 2. Потопете се в миксер, докато се получи гъста пяна.

Рецепта 3 – Ябълка и целина Smoothie

Smoothie Smoothieсъставки:

 • Вода – 100 ml;
 • Целина – 5 стъбла;
 • Зелени ябълки – 2 бр;
 • Липов сок – ½ от плодовете;
 • Ледни кубчета – 10 бр.

Метод за приготвяне:

 1. Измийте съставките;
 2. Котлет целина;
 3. Обелете ябълките и ги нарежете в сърцевината;
 4. Разбийте в миксер с вода;
 5. Добавете лед и камшик отново.

Отзиви

Мазнините горелки са много ефективни, но не действат точно така. Когато придобих левокарнитин, мислех, че само това ще ме освободи от подкожна мазнина. Но се оказа, че действията му са малко по-различни. Увеличи физическата си активност и започнах да играя спорт, защото нямах нищо общо. Тя също забеляза, че тя започва да яде по-малко и на малки порции. В резултат тя губи тегло. За един месец – 5 кг. Но ви моля да не се страхувате да купите този инструмент, въпреки че ви принуждава да тренирате усилено, но все пак увеличава и енергията. Ето защо обучението става само радост.

Резултатът похудения Екатерины

Катрин, Челябинск

Като вещество, изгарящо мазнини, аз придобих lsnoxygen в аптека. Препоръча ми се като най-новото и много ефективно лекарство. Преди това вече използвах различни вещества за активно изгаряне на мазнини по време на спорта. Така че, това действие не ми хареса много. Той е слаб и аз не забелязах каквото и да било вълнение от него. Но аз силно съветвам L-карнитин на всички, с него успях бързо да загубя паунда.

Анна, Волгоград

Нямаше много добро впечатление за подготовката на изгарянето на мазнини. Влязох за спорт паралелно и видях средствата само в позволените дози. Въпреки това, нежеланите реакции не избягаха. Ръцете започнаха да се разклащат често и нервната ми раздразнителност се увеличаваше. Сега се опитвам да отбия тези “чудодейни наркотици”.

Александра, Казан

След като прегледате действието на изгарящите мазнини, можете да направите следните изводи:

 • Те разграждат мазнините само по време на засилените тренировки;
 • Веществата, които са част от препарати за изгаряне на мазнини, активират енергийните ресурси на организма;
 • Трябва да знаете правилата за употреба на мазнини за горене;
 • Има естествени продукти, които са активни мазнини горелки;
 • Мастните горелки имат редица противопоказания и странични ефекти.